Take a fresh look at your lifestyle.

Vaak boerende baby’s, wat nu?

Tijdens het drinken zul je merken dat je baby soms een paar keer naar adem hapt of een boertje laat. Dit is overigens heel normaal. De boertjes laat je baby omdat er tijdens het drinken, en het naar adem happen, te veel lucht naar binnen kan komen. Door problemen met de coördinatie tijdens het zuigen en het slikken zullen er dan lucht of boertjes naar buiten komen. Naarmate je baby ouder wordt zullen de boertjes vaak vanzelf minder worden.

single reizen online banner

Gevolgen

Doordat een baby veel boertjes laat en naar lucht hapt tijdens het drinken, zal er eerder een vol gevoel ontstaan en de voeding worden afgebroken. De lucht die niet naar buiten komt zal in de maag en darmen van je baby dikwijls voor krampjes kunnen zorgen maar ook gas gaan vormen.

Tips

  • Bij het geven van borstvoeding is het daarom goed te weten hoe een baby dient te worden aangelegd en bij het geven van de fles dat de speen op de juiste manier in het mondje zit en dat deze goed gevuld is met melk.
  • Door de baby tijdens het voeden ook zo nu en dan te laten boeren kunnen de klachten verdwijnen. Dit tussentijds boeren kan er overigens wel voor zorgen dat er wat meer voeding wordt teruggegeven dan anders. Het kan namelijk gebeuren dat er vrij grote luchtbellen in het maagje zitten die bij het naar buiten komen voeding meebrengen.
  • Uiteraard is het voor handen hebben van een spuugdoekje of slabbetje een prima manier om teruggekomen voeding af te vegen of op te vangen.

Goed boeren

Om een baby op een goede manier te laten boeren kun je het kleintje tegen je borst aan houden. Hiervoor dien je goed rechtop te gaan zitten met het babyhoofdje rustend op je schouder. Je kunt hierbij je ene hand gebruiken om je kindje te ondersteunen terwijl je andere hand voorzichtige klopbeweginkjes maakt op het babyruggetje.

bewust puur banner

Een andere houding waarin je je baby kunt laten boeren is door het kleintje diens buik op je been te leggen. Hierbij is het zaak dat het hoofdje wordt ondersteund en een beetje hoger ligt dan de rest van het lichaampje. Ook in deze houding kun je voorzichtig op het ruggetje van je kindje kloppen.

Je baby op je been te laten zitten is eveneens mogelijk. Hiervoor zet je het kleintje met het gezicht van je afgewend. Met je ene hand houd je je baby tegen terwijl je andere hand rustige klopjes op de rug van je kindje geeft.

naturaplaza superfoods banner