Take a fresh look at your lifestyle.

Babyuitzet – wat heb je nodig?

Op het moment dat er een eerste baby op komst is betekent dat vaak dat je een heleboel spullen aan moet schaffen. In principe hoef je alleen maar een soort basis babyuitzet in huis te halen. Zo zal je baby worden ontvangen zonder dat er echt iets ontbreekt om hem of haar goed te verzorgen. Alles wat je verder nog aan wilt schaffen , naast de basis babyuitzet, of op je wensenlijstje wilt zetten kan als extra worden beschouwd.

single reizen online banner

Babykamer babyuitzet

Allereerst heb je een wiegje of een babybedje nodig met daarbij een matrasje, één of twee dekentjes, een bedkruik, twee kruikenzakken, *twee onderleggers*, drie boven- en drie hoeslakentjes. Indien je dit mooi vindt kun je ook nog een hemeltje aanschaffen. In de babykamer zet je verder nog een commode met een aankleedkussen (met drie hoezen), een luieremmer en de nodige verzorgingsproducten voor de baby.

Verzorgingsproducten

Voor de verzorging van je baby heb je nodig: navelbandjes (of steriele gaasjes), babyverzorgingsproducten zoals shampoo, bodylotion en een badproduct. Uiteraard allemaal speciaal bestemd voor de gevoelige huid van een baby. Verder dient er een digitale koortsthermometer aanwezig te zijn evenals een nagelschaartje speciaal bedoeld voor baby’s, een zachte haarborstel en een paar hydrofiel washandjes.

Kleertjes

Om je baby aan te kunnen kleden heb je net na de geboorte niet zoveel nodig. Je hebt voldoende aan:

bewust puur banner
  • vier rompertjes in de maat 50 en/of 56
  • twee broekjes in maat 50
  • twee T-shirts in maat 50
  • twee broekjes in maat 56
  • twee T-shirts in maat 56
  • sokjes
  • twee bospakjes
  • een jasje of vestje
  • een mutsje
  • een pak luiers in de allerkleinste maat

Babyuitzet wassen

Om je baby in bad te kunnen doen heb je natuurlijk een babybadje nodig (op een standaard) en eventueel een tummytub als je dat leuk vindt. Een badcape, een aantal hydrofiel- of flanellen luiers en een badthermometer zijn eveneens nodig voor een geslaagd babywasje.

Vervoer

Om je kind veilig mee te kunnen nemen is een kinderwagen, een autozitje en eventueel een draagzak essentieel. Voor de kinderwagen heb je daarnaast nog een lakentje en een dekentje nodig. Verder een parasol, een leuk speeltje om over de wagen te spannen, een regenzeiltje, een insectennet en eventueel ook nog *een boodschappennet*. Een luiertas is vaak ook erg handig als je met je kleintje op stap gaat.

In huis

Andere benodigdheden die nodig zijn bij de verzorging van een baby zijn: een box (met kleed), een wipstoeltje, een babyfoon en een kinderstoel (met stoelverkleiner). Ga je borstvoeding geven dan dien je verder nog zoogcompressen en eventueel een borstkolf en zuigflesjes aan te schaffen. Bij het geven van flesvoeding wordt dat vervangen door zuigflesjes, babyvoeding, een flessenwarmer en een sterilisator. In beide gevallen zijn een aantal spuugdoekjes ook aan te raden.

naturaplaza superfoods banner