Take a fresh look at your lifestyle.

Voor een vrouw die een regelmatige menstruatiecyclus heeft zal het uitblijven van haar menstruatie de eerste alarmbellen laten rinkelen. Niet elke vrouw weet echter precies op welke dag ze haar volgende menstruatie moet verwachten. Bovendien kan je cyclus ontregeld raken door een heleboel factoren waaronder bijvoorbeeld als je veel te maken hebt met spanningen en stress of wanneer je ziek bent.

single reizen online banner

Misselijkheid en braken

Het meest bekende, maar vaak ook een erg vervelend, zwangerschapsverschijnsel is een gevoel van misselijkheid dat regelmatig gepaard kan gaan met braken. Deze misselijkheid is het gevolg van de veranderde hormoonhuishouding ten gevolge van de zwangerschap. Een zwangere vrouw kan zich zo beroert voelen dat ze zelfs moet overgeven.

Vermoeidheid

Een zwangere vrouw is dikwijls moe, niet gewoon zomaar een beetje moe, maar echt heel erg vermoeid. Je zou dan als het ware staand in slaap kunnen vallen en het liefst zou je heel de dag in bed of lekker gestrekt op de bank liggen. Ook voor dit zwangerschapsverschijnsel zijn de veranderende hormonen verantwoordelijk.

bewust puur banner

Gevoelige borsten

Wederom door de zwangerschapshormonen zullen je borsten niet alleen groter, maar ook aanzienlijk gevoeliger worden. Verder zullen je tepelhoven en de tepels zelfs ten gevolge van dezelfde hormonen groter en donkerder van kleur worden.

Andere zwangerschapsverschijnselen

Een zwangere vrouw zal verder nog te maken kunnen krijgen met een aantal andere verschijnselen. Niet elke vrouw hoeft overigens last te hebben van alle zwangerschapsverschijnselen, soms heeft ze namelijk nergens last van, en is dat wel het geval dan kan de mate waarin ze er hinder van ondervindt van vrouw tot vrouw en zelfs van zwangerschap tot zwangerschap verschillen.

Enkele andere zwangerschapsverschijnselen zijn:

  • vaker dan normaal moeten plassen
  • vaker last van hoofdpijn
  • een gevoel van duizeligheid
  • soms zelf flauwvallen
  • meer vaginale afscheiding. Deze afscheiding is dan normaal van kleur en ruik ook niet anders dan normaal (niet vies overigens want dan kun je temaken hebben met een infectie)
  • de huid kan onder invloed van de zwangerschapshormonen wat sneller vettig worden
  • er kunnen puistjes op de huid te zien zijn.
  • je zintuigen staan soms extra op scherp, zo ruik je bijvoorbeeld beter dan normaal en zul je sneller wakker worden ’s nachts wanneer je een geluid hoort
  • een opgeblazen gevoel hebben dat veroorzaakt wordt door de tragere werking van je spijsverteringssysteem en kan in sommige gevallen zelfs gepaard gaan met verstopping
naturaplaza superfoods banner