Take a fresh look at your lifestyle.

Vandaag de dag wordt er op elke school wel enige vorm van seksuele voorlichting gegeven. Een groot deel van de ongewenste zwangerschappen zou dus zonder veel problemen voorkomen moeten kunnen worden zou je denken. Toch komt het nog altijd voor dat een meisje of vrouw voor het dilemma komt te staan: ga ik het kind houden of niet?

single reizen online banner

Slachtoffers zedendelict

Zeker voor meisjes en vrouwen die zwanger zijn geraakt ten gevolge van een zedendelict zal het extra lastig zijn om een kindje op de wereld te brengen. Het kleintje zal je immers altijd aan een vreselijk misdrijf doen herinneren maar van de andere kant kan het kindje zelf daar helemaal niets aandoen. Het heeft zelf nooit gevraagd om op die manier verwekt te worden.

Een ongelukje

De vraag of je een baby wilt houden of niet kan ook gesteld worden op het ogenblik dat een vrouw in verwachting is geraakt door onzorgvuldig, of zelfs geen, gebruik van een anticonceptiemidde. In een dergelijk geval zou je nog kunnen denken: ik heb niet zorgvuldig gehandeld en daar mag een onschuldig leven niet de dupe van worden.

bewust puur banner

Veranderingen

Wat uiteindelijk ook je besluit zal zijn, onverwacht of ongepland, een kind op de wereld zetten zal altijd voor een heleboel veranderingen zorgen en wellicht heel je leven op zijn kop zetten. Ook de keuze om abortus te ondergaan zal zeker zijn sporen in je verdere leven achterlaten. Je hebt er immers voor gekozen om een nieuw leven te beëindigen. Het kan gebeuren dat een vrouw later met spijt terugdenkt aan haar besluit om de baby niet te houden. In het bijzonder vrouwen die na een abortus minder vruchtbaar zijn zullen hier dikwijls moeite mee hebben.

Omgeving

De omgeving waarin je opgroeit, zal ook voor een belangrijk deel bepalend zijn voor de keuze die je uiteindelijk maakt. Als je bijvoorbeeld in een warme, liefdevolle omgeving op bent gegroeid met ouders die de nieuwe baby met open armen zullen ontvangen is de keuze om het kindje te houden een stuk eenvoudiger dan wanneer je door een ongewenste zwangerschap wordt verstoten door je naasten. Soms is de druk van de directe familie zo groot dat een zwangerschap wordt afgebroken ook al zou de zwangere hier liever niet voor hebben gekozen.

Afweging maken

Voordat je je definitieve keuze maakt zul je vaak al vele malen een afweging hebben gemaakt. Je zult je af hebben gevraagd wat de komst van een baby in je persoonlijke situatie voor gevolgen zal hebben en of je deze wel aankunt. In elk geval zul je ook naar je gevoel moeten luisteren, vindt je het een akelig idee om een nieuw leven te beëindigen maar kun je echt niet voor de baby zorgen dan zijn er altijd instanties die je kunnen helpen om de baby door liefdevolle mensen op te laten voeden. Indien je twijfelt, of vragen hebt over eventuele mogelijkheden, dan kun je het best contact opnemen met je eigen huisarts.

naturaplaza superfoods banner