Take a fresh look at your lifestyle.

Tips voor behandeling zwangerschapsstriemen

Om zwangerschapsstriemen te behandelen is er nog niet echt een medische doorbraak gekomen. De behandeling van deze ontsierende strepen is dan ook niet eenvoudig. Er zijn namelijk meerdere huidlagen bij betrokken die uitgerekt zijn door de snelle groei van de buik tijdens de zwangerschap.

single reizen online banner

Behandelingen zwangerschapsstriemen

De behandelingen die uit worden gevoerd om de striemen te laten vervagen of verwijderen zijn doorgaans erg duur en het effect is vaak niet bevredigend. Zo zijn er onder andere klinieken die dure laserbehandelingen aanbieden om de zwangerschapsstriemen minder zichtbaar te maken door de kleur ervan te laten vervagen. Verdwijnen doen de striemen hiermee echter nooit helemaal.

Een manier om de striemen wel volledig te verwijderen is het wegsnijden van de aangedane huid. Deze methode wordt echter niet vaak toegepast omdat er alleen goed resultaat kan worden geboekt als het huidoppervlak dat door zwangerschapsstriemen is aangedaan niet erg groot is en er slechts weinig striemen aanwezig zullen zijn. Bovendien is het bij een dergelijke behandeling noodzakelijk dat er sprake is van overtollige huid die gebruikt kan worden om de weggesneden huid te vervangen.
Doordat de meeste vrouwen echter veel striemen op een gering huidoppervlak hebben zullen zijn niet voor een dergelijke behandeling in aanmerking kunnen komen.

bewust puur banner

Minder opvallend

Omdat behandelen van zwangerschapsstriemen in de meeste gevallen dus niet tot de mogelijkheden behoort zullen veel vrouwen ervoor kiezen om hun striemen minder op te laten vallen. Welke methode zij hiervoor ook willen gebruiken, geen enkele ervan zal echt een wondermiddel blijken te zijn. Na verloop van tijd zullen de striemen weliswaar gaan vervagen maar dit zal waarschijnlijk ook gebeuren wanneer je niets zou doen.

In de regel kan worden gesteld dat hoe jonger de vrouw is en hoe verser de zwangerschapsstriemen zijn, hoe eerder deze zullen gaan vervagen. Maar ook dan zul je veel geduld dienen te hebben en pas na maanden, of zelfs jaren, enig resultaat waar kunnen nemen.

Tips zwangerschapsstriemen

  • De zwangerschapsstriemen kunnen eerder vervagen wanneer je deze ten minste drie keer per week gedurende vijftien minuten masseert met olijf- of lavendelolie die je een beetje hebt verwarmd.
  • Verder kan een pasta, die gemaakt is van olijf-, lavendelolie, citroenmelisse en munt, aan worden gebracht op de zwangerschapsstriemen. Na een uur kan de pasta weer af worden gespoeld. Deze behandeling dien je twee tot drie keer per week te herhalen.
  • Sandelhout staat bekend om de helende en verkoelende werking. Door dit twee maal per week op de zwangerschapsstriemen aan te brengen kunnen ze eveneens gaan vervagen.
  • De meekrap is een plant die bekend is vanwege de genezende werking die ervan uitgaat op een beschadigde huid. Ook voor het vervagen van zwangerschapsstriemen kan deze plant dus ingezet worden. Dit geldt eveneens voor het tuinkruid basilicum en vitamine E. De beste behandeling van zwangerschapsstriemen bestaat echter uit tijd en geduld.
  • Mustela levert een speciale creme voor zwangerschapstriemen
naturaplaza superfoods banner