Take a fresh look at your lifestyle.

9 tips om een zwangerschap goed te doorstaan!

Tijdens de zwangerschap heb je behoorlijk wat te verduren. Er verandert niet alleen veel in je lichaam maar tevens kunnen er spanningen ontstaan door alles wat er geregeld moet worden voor de komst van je baby. Omdat stress geen goede invloed heeft op zowel jezelf als je baby volgen hierna negen tips om je zwangerschap zo relaxed mogelijk door te komen.

single reizen online banner

1. Tijd voor jezelf

Iedereen zal het begrijpen als een zwangere vrouw regelmatig wat tijd voor zichzelf nodig heeft. Na de geboorte van je baby zal dit namelijk niet meer zo vaak tot de mogelijkheden behoren. Je kunt bijvoorbeeld een dag, of een dagdeel, gebruiken om eens lekker uit te waaien op het strand, een bezoek te brengen aan een vriendin of gewoon lekker op de bank te liggen met een goed boek.

2. Nee zeggen

Elke dag weer overstelpen mensen om je heen met allerlei vragen en verzoeken. In plaats van meteen met ja te antwoorden kun je ook als antwoord geven dat je eerst wilt nadenken of je aan een bepaalde vraag of verzoek kan en wilt voldoen. Op die manier kun je alleen de dingen doen die je zelf prettig vindt in plaats van voortdurend klaar te staan voor anderen.

3. Leuke dingen

Door jezelf met leuke mensen, leuke dingen en leuke bezigheden te omringen na een drukke dag, zul je beter kunnen ontspannen en meer kunnen genieten van de zwangerschap in plaats van alleen de stressmomenten ervan te leren kennen.

4. Klaagbeperking

Hoewel je doorgaans tijdens een zwangerschap veel doormaakt is het niet echt handig om heel de dag door te klagen tegen je partner. Hierdoor loop je namelijk het risico dat deze niet meer echt naar je luistert. Spreek echter een klaagmoment af met je partner. Beperk dit moment tot twee of drie minuten per dag.

bewust puur banner

5. Nieuwsstop

Uit wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dat een zwangere vrouw extra gevoelig is voor slecht nieuws. Het inlassen van een nieuwsstop kan dan ook een prima oplossing zijn.

6. Date je partner

Ook al zul je je, naarmate de zwangerschap vordert, wellicht minder aantrekkelijk voelen, toch is het goed om gezellige dingen met je partner te blijven doen. Lekker samen uit eten gaan, een bioscoopje pikken of romantisch samen een avondje op de bank. Hierdoor zal er een betere band tussen jullie ontstaan die zal helpen tijdens de bevalling.

7. Ademhalingsoefeningen

Met behulp van ademhalingsoefeningen kun je heerlijk even wegdromen en alle spanning van je af laten glijden. Je wordt hier erg ontspannen van.

8. Uiterlijke verwennerij

Door je uiterlijk tijdens de zwangerschap wat extra aandacht te geven voel je je vaak aantrekkelijker en zelfverzekerder. Eventuele tegenslagen zul je daardoor eenvoudiger op weten te vangen.

9. Zwangerschapsdagboek

Door een zwangerschapsdagboek aan te leggen kun je niet alleen een leuk document maken voor je kind maar ook al je gevoelens en belevenissen van je af schrijven. Je zult tijdens het schrijven vaak merken dat zwanger zijn niet alleen zwaar is, maar zeker ook erg leuk kan zijn.

naturaplaza superfoods banner