Take a fresh look at your lifestyle.

Wat is de invloed van een baby op je leven?

De komst van een baby is iets dat het leven van zijn mama en papa, maar ook van eventuele broertjes en/of zusjes, opa’s en oma’s en andere familieleden, behoorlijk op zijn kop kan zetten. Je zult immers niet langer alleen de vrouw zijn van je partner maar ook de moederrol vervullen voor jullie baby. Dat is soms behoorlijk wennen en even naar een goed evenwicht zoeken.

single reizen online banner

Sociale veranderingen

Op het sociaal vlak zal er eveneens het nodige gaan veranderen als je de zorg en de verantwoordelijkheid voor een baby moet dragen. Het zal niet meer zo vanzelfsprekend meer zijn om een avond helemaal uit je dak te gaan in de kroeg en de dag erna tot laat in de middag ontnuchteren. Je kleintje heeft immers toch verzorging en aandacht nodig. Bovendien zul je je kindje achter moeten laten bij een oppas als je uit wilt gaan. Voor een kersverse moeder valt dat meestal niet mee, hoe goed de oppas zijn plicht ook vervult.

Maatschappelijke veranderingen

De zorg voor je baby kan er de oorzaak van zijn dat je minder kunt gaan werken of naar school kunt. In het ergste geval dien je zelfs je baan of studie aan de wilgen te hangen om voor je kindje te kunnen zorgen.

bewust puur banner

Financiële gevolgen

Een baby kost geld, daar kun je gewoon niet omheen. Je moet er dan ook ter dege rekening mee houden dat dit je te wachten staat als je in verwachting bent. Vaak is het goed om eens op papier te zetten wat de verzorging en de opvoeding van je kind je gaat kosten. Aan de hand van een dergelijke berekening kun je dan kunnen redelijk beeld krijgen van je toekomstige financiële situatie. Wanneer je daartoe in de gelegenheid bent dan is het aan te raden om vooraf geld opzij te zetten.

Relationele gevolgen

Na de geboorte van de baby zul je als kersverse ouders vast moeten wennen aan de nieuwe rol van jezelf en je partner. Naast geliefden zijn jullie nu immers ook papa en mama. Er zal waarschijnlijk wel wat tijd overheen gaan voordat je hierin een goede balans hebt weten te vinden. In geen geval mag je hierbij uit het oog verliezen dat jullie ook nog iets samen hebben naast het ouderschap. Af en toe wat tijd voor elkaar vrijmaken is absoluut noodzakelijk voor het behouden van een goede onderlinge relatie.

naturaplaza superfoods banner