Take a fresh look at your lifestyle.

Snel zwanger worden in 10 handige tips!

Wanneer je een kinderwens hebt dan wil je natuurlijk ook zo snel mogelijk zwanger worden. Helaas lukt dat meestal niet meteen. Met de volgende tien tips zal de kans echter wel wat toenemen om eerder je kinderwens in vervulling te laten gaan.

single reizen online banner
bewust puur banner
  1. Indien je nog niet gezond leef dan dien je je manier van leven direct aan te passen. Dit wil dus zeggen dat je gezond en gevarieerd moet gaan eten en elke dag voldoende moet bewegen. Roken, alcohol- en drugsgebruik zijn uit den boze en ook bepaalde medicatie kun je beter, uiteraard in overleg met je arts, niet meer gebruiken.
  2. Als je lichaamsgewicht te hoog, maar ook wanneer het te laag is, zul je er alles aan moeten doen om dit zo optimaal mogelijk te krijgen. Voor mensen met overgewicht wil dit dus zeggen dat ze af moeten vallen terwijl in het geval van ondergewicht er juist extra kilo’s bij moeten komen. Een te hoog of te laag lichaamsgewicht zal namelijk je menstruatiecyclus beïnvloeden.
  3. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van je menstruatiecyclus. Wanneer je namelijk weet op welk ogenblik je ovuleert dan weet je ook op welk moment je het meest vruchtbaar bent. Hiervoor zou je bijvoorbeeld elke maand bij kunnen houden wat je lichaamstemperatuur is op een vast tijdstip van de dag. Zodra je gaat ovuleren zal je lichaamstemperatuur namelijk een aantal tiende graden stijgen. Juist dan ben je vruchtbaar en zal geslachtsgemeenschap tot een zwangerschap kunnen leiden.
  4. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is het elke dag hebben van seks niet extra bevorderlijk voor het ontstaan van een zwangerschap. Indien een man immers te vaak een zaadlozing heeft zal het aantal zaadcellen in het sperma afnemen en dus de kans op een zwangerschap juist kleiner worden. Beter is het om drie keer per week of om de dag seks te hebben.
  5. Uit onderzoek is vast komen te staan dat de missionarishouding (man boven en vrouw onder) de grootste kans op een zwangerschap oplevert.
  6. Na de geslachtsgemeenschap kun je het beste even rustig op je rug blijven liggen. Hierdoor zullen de zaadcellen de gelegenheid krijgen verder genoeg in je lichaam te komen. Wanneer jezelf tijdens het vrijen ook nog een orgasme krijgt dan wordt het de zaadcellen nog gemakkelijker gemaakt om snel verder te zwemmen.
  7. De kwaliteit van het sperma speelt ook een belangrijke rol bij de kans om zwanger te worden. Indien een man actief en goed gevormde zaadcellen kan leveren is de kans op een bevruchting groter. Wanneer de zaadcellen te warm worden “bewaard”, door bijvoorbeeld het dragen van een te strakke (onder)broek, zal de kans op slechter zaad vergroten.
  8. Stress is een factor die de menstruatiecyclus behoorlijk in de war kan schoppen. Probeer dus zoveel mogelijk stress te vermijden.
  9. Door ’s ochtends te vrijen vergroot je de kans op een zwangerschap omdat op dat moment van de dag het sperma meer zaadcellen zou bevatten.
  10. Hoewel bewegen goed is voor je gezondheid kan te veel sporten je ovulatie in de war sturen. De periode tussen de ovulatie en de daarop volgende menstruatie kunnen hierdoor verkort worden wat de kans op een zwangerschap in weg staat.
naturaplaza superfoods banner