Take a fresh look at your lifestyle.

Hoe merk je dat je zwanger bent?

Zodra er een menstruatie uitblijft, gaat er voor veel vrouwen een alarmbel rinkelen: misschien is er namelijk sprake van een zwangerschap. Een vrouw menstrueert immers op het moment dat er zich geen bevruchte eicel in het baarmoederslijmvlies heeft genesteld en het lichaam dit weefsel, samen met wat bloed, afscheidt.

vitaminstore gezond leven banner

Misselijkheid

Een ander symptoom dat een vrouw kan wijzen op de mogelijke aanwezigheid van nieuw leven in haar buik is misselijkheid. Vooral in de ochtend kan een zwangere vrouw soms een gevoel van misselijkheid ervaren. Dit gevoel ontstaat ten gevolge van de veranderingen in haar hormoonspiegels en zal verdwijnen zodra haar lichaam hieraan is gewend. Na de derde maand van de zwangerschap zijn de misselijkheidklachten dan ook bij veel vrouwen sterk verminde5rd of zelfs helemaal verdwenen.

Gespannen borsten

Door de groei van melkklieren in de borsten zullen deze tijdens een zwangerschap wat meer gespannen aan kunnen voelen. Voor een vrouw kan een dergelijk gevoel in haar borsten een aanwijzing zijn dat ze zwanger is.

Hoofdpijn

De veranderde hormoonspiegels in het lichaam van een zwangere vrouw kunnen er de oorzaak van zijn dat zij last krijgt van hoofdpijn. Haar lichaam moet immers wennen aan deze forse verandering. De pijn zal na enige tijd minder worden en zelfs volledig verdwijnen.

Buikpijn

Tijdens de zwangerschap zal de baarmoeder een forse groei doormaken om de alsmaar groter wordende baby te kunnen herbergen. Het gevolg van deze groei, en de daarmee samenhangende toename van het gewicht van de baarmoeder en diens inhoud, is dat de banden waaraan de baarmoeder in de buikholte is opgehangen extra worden belast. Dit kan voor pijn in de onderbuik zorgen.

bewust puur banner

Bekkenpijn

Ook het bekken zal het extra gewicht van de uitdijende baarmoeder en de groeiende baby op moeten vangen. Dit kan eveneens voor pijnklachten zorgen.

Stemmingswisselingen

De veranderde hormoonconcentraties in het lichaam van een zwangere vrouw kunnen niet alleen lichamelijke klachten tot gevolg hebben, ook haar stemmingen kunnen hierdoor sterk wisselen. Zo kan ze bijvoorbeeld van het ene op het andere moment omslaan van vrolijk naar erg chagrijnig zonder dat daar een duidelijk aanwijsbare reden voor gegeven kan worden.

Vermoeidheid

De veranderingen die het lichaam van een vrouw ondergaat tijdens een zwangerschap zijn niet mis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het lichaam erg veel energie verbruikt en de vrouw zich extra vermoeid voelt.

Ongemerkt zwanger

Hoewel het lichaam van de meeste vrouwen, vroeg of laat, duidelijk laat merken dat er een baby op komst is, zijn er ook vrouwen die nergens last van hebben. Zij worden bijvoorbeeld gewoon ongesteld en hebben geen last van zwangerschapskwaaltjes. Als bij hen niet per toeval wordt ontdekt dat ze zwanger zijn dan zullen ze dit pas merken op het moment dat de geboorte zich aandient. Dit bewijst dat niet elke vrouw gelijk is en dat niet elke vrouw last hoeft te hebben van de zo typische zwangerschapssymptomen.

naturaplaza superfoods banner