Take a fresh look at your lifestyle.

De zwangerschap kans vergroten

Op welk ogenblik en met welke frequentie heb je geslachtsgemeenschap, in welke houding en de kwaliteit van het sperma zijn factoren die de kans op een bevruchting te zullen beïnvloeden. Je kunt je vruchtbaarheid, en dus je kans op een zwangerschap, groter maken door er een gezonde manier van leven op na te houden.

single reizen online banner

Seks

Om op een natuurlijke wijze zwanger te worden is er uiteraard geslachtsgemeenschap noodzakelijk. Voor bepaalde koppels gaat seks echter, min of meer, een verplichting worden zodra de vervulling van de kinderwens enige tijd op zich laat wachten. Een dergelijke manier van seks werd in de regel alleen maar spanningen in de hand wat de kans op bevruchting zeker niet ten goede zal komen. Wanneer je namelijk ontspannen bent en een goed voorspel hebt is de kans op een bevruchting groter omdat dan niet allen de spermakwaliteit beter lijkt te worden maar ook de omgeving waarin de zaadcellen uiteindelijk terechtkomen vochtiger is en zij dus makkelijker kunnen zwemmen.

Een orgasme

Een man zal natuurlijk een orgasme moeten krijgen om een eicel te kunnen bevruchten. Maar de kans op een zwangerschap wordt eveneens groter is als ook de vrouw een orgasme beleefd. Het beste moment voor het vrouwelijke orgasme is net na de zaadlozing van de man. Op dat moment zal de baarmoeder namelijk samentrekken en zo de zaadcellen in de richting van de eicel stuwen. Tevens zal het orgasme van een vrouw ervoor zorgen dat de schede vochtig wordt. Dit vocht bevat veel zuurstof en heeft de meest ideale zuurgraad waardoor de zaadcellen meer kans hebben om te overleven. Verder zorgt het vocht in de schede ervoor dat de zaadcellen zich eenvoudiger kunnen voortbewegen.

bewust puur banner

Missionarishouding

De missionarishouding zorgt voor een wat grotere kans om zwanger te worden. Je hoeft dus geen ingewikkelde houdingen aan te nemen om je kinderwens eerder in vervulling te laten gaan. In de missionarishouding ligt de vrouw op haar rug met haar benen gespreid, knieën gebogen en voeten steunend op de ondergrond. De man bevindt zich boven haar met diens gezicht naar haar toe. In deze houding is de schede naar van de baarmoedermond gericht. Bovendien kan de penis diep in de schede dringen en het zaad direct in de baarmoeder terechtkomen. Door na de geslachtsgemeenschap nog even te blijven liggen zal het zaad niet uit de schede vloeien. Sperma weet meestal in vijf minuten de rijpe eicel te bereiken.

Goede zaadcellen

Om goede zaadcellen te krijgen en te houden dient een man er gezonde leef- en werkomstandigheden op na te houden. Goed sperma bevat een heleboel beweeglijke zaadcellen, die dus in staat zijn om snel naar de rijpe eicel te zwemmen. De beste spermakwaliteit wordt verkregen door om de dag een zaadlozing te hebben. Elke dag geslachtsgemeenschap hebben heeft geen positieve invloed op het zwanger worden. Door elke dag een zaadlozing te hebben zullen er minder beweeglijke zaadcellen in het sperma zitten en zal de kans op een bevruchting niet toenemen. Juist door op de dagen rond de ovulatie seks te hebben zal de kans een bevruchting wel worden vergroot.

naturaplaza superfoods banner