Take a fresh look at your lifestyle.

5 tips om te stoppen met roken voor je zwangerschap

Het stoppen met roken, liefst geruime tijd, voordat er aan een zwangerschap wordt gedacht, is dus een must voor aanstaande ouders. Een heleboel aanstaande papa’s en mama’s ondernemen ook wel één of meerdere pogingen om van deze ongezonde gewoonte af te komen maar vervallen telkens weer in hun oude gedrag. Met behulp van onderstaande tips kun je wellicht wel stoppen met roken en dit eveneens vol blijven houden.

single reizen online banner
bewust puur banner

Tips

  1. Zoek afleiding als je wilt roken. Indien je op een bepaald ogenblik erge zin hebt in een sigaret dan doe je er goed aan om niet naar voedsel te grijpen als alternatief maar afleiding te gaan zoeken in bijvoorbeeld sport, een hobby of gewoon een wandeling met de hond in het bos. Je kunt van tevoren een lijstje maken met dingen die je kunt gaan doen op het moment dat je zin om te roken de overhand dreigt te krijgen. Wat deze afleiding in zal houden hangt van persoon tot persoon af en zul je dus ook zelf in dienen te vullen.
  2. Beperk de consumptie van alcoholische drank, zeker wanneer je nog maar kort geleden gestopt bent met roken, omdat dit de zin in een sigaret in de regel alleen maar groter zal maken. Je kunt beter pas weer alcoholhoudende drank gaan drinken als je zeker weet dat je combinatie met een sigaret kunt weerstaan. Maar zelfs dan moet je voorzichtig zijn want door het drinken van alcohol kun je eerder honger krijgen en meer gaan eten omdat alles je beter smaakt nadat je gestopt bent met roken. De kans dat je dan snel aan gaat komen is dan dus niet ondenkbaar.
  3. Voorkom extra snacken nadat je bent gestopt met roken. Door niet alleen alle tabakswaren de deur uit te doen maar ook alle ongezonde snacks en snoeperijen voorkom je dat je extra gaat snacken om maar bezig te zijn of omdat alles je nu opeens veel lekkerder smaak. In plaats van dit alles kun je bijvoorbeeld extra fruit of noten kopen. Door bijvoorbeeld een mandarijn te pellen of wat noten te kraken ben je even bezig met je handen en je eet nog een gezond tussendoortje ook.
  4. Wat meer gaan sporten doet vaak ook wonderen. Het best sport je, na het stoppen met roken, iedere dag. Dit zorgt er namelijk voor dat je stofwisseling wordt versneld en zal juist de vertraging van je systeem, die het stoppen met roken tot gevolg heeft, weer in balans brengen. Bovendien zul je je een stuk fitter gaan voelen en al snel merken dat je een betere conditie krijgt nu je niet meer rookt. Door bezig te zijn heb je trouwens ook minder zin in roken.
  5. Als je regelmatig je tanden poetst merk je niet alleen dat je adem veel frisser ruikt dan toen je nog rookte ook zul je daardoor minder zin krijgen in een sigaret of in zoetigheid.
naturaplaza superfoods banner