Take a fresh look at your lifestyle.

Geboortekaartjes

In het verleden (de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw) verstuurde je alleen geboortekaartjes als je tot de welgestelden van de maatschappij behoorde. Vandaag de dag is daar gelukkig verandering in gekomen en zijn geboortekaartjes bereikbaar geworden voor iedereen, zelfs voor mensen die niet zo heel veel geld te besteden hebben.

single reizen online banner

Trends

Net als in de modewereld zijn geboortekaartjes ook onderhevig aan allerlei trends en modegrillen. De eerste kaartjes waren eigenlijk alleen maar een zakelijke aankondiging dat er een baby was geboren. Op het geboortekaartje stonden dan ook alleen maar de naam van de baby en diens ouders. In de jaren zestig kwamen de geboortekaartjes met een kleurrijk plaatje in zwang en tien jaar later werden er zelfs gedichtjes aan toegevoegd. Naarmate de tijd verstreek werden de geboortekaartjes steeds informeler en bevatten ze tevens ook meer informatie over de baby zoals het gewicht en eventuele broertjes of zusjes.

Geboortekaartjes drukken

Op het moment dat je besluit om de geboortekaartjes te laten drukken in een drukkerij dan dien je tijdig een kaartje en de gewenste tekst door te geven aan het bedrijf. Uiteraard zal er gewacht moeten worden met het drukken tot de baby daadwerkelijk ter wereld is gekomen. Pas dan weet je immers zeker of het een jongen of een meisje is geworden en welke naam op het geboortekaartje dient te prijken. Samen met het geslacht, de exacte naam, geboortedag en –tijd maar ook eventueel het geboortegewicht worden op het laatste moment nog aan de opmaak van het geboortekaartje toegevoegd.

bewust puur banner

Zelf geboortekaartjes maken

Als je liever zelf aan de slag gaat dan zijn er ook tal van mogelijkheden om een leuk geboortekaartje te creëren. Je kunt je op creatief gebied dan ook helemaal uitleven om het kaartje een zeer persoonlijke touch te geven. Je kunt bijvoorbeeld een foto die vlak na de geboorte is gemaakt of een tekening van een ouder broertje/zusje gebruiken als achtergrond of afbeelding op het geboortekaartje.

Planning

Aan het einde van de zwangerschap wil je het meestal wat rustiger aan gaan doen en is het dus geen goed idee om nog veel voor de geboortekaartjes in touw te zijn. Wanneer je op tijd de kaartjes bij de drukker hebt besteld of ze zelf grotendeels klaar hebt gemaakt dan hoef je na de geboorte alleen nog de puntjes op de i te zetten. De kaartjes hoeven dan alleen nog maar gepost te worden. Door de enveloppen ook tijdig te voorzien van namen en adressen loop je niet het risico in de hectiek van de kraamtijd iemand over het hoofd te zien. Bovendien heb je dan andere dingen te doen dan het schrijven van enveloppen, volop genieten van je baby en het moederschap bijvoorbeeld.

naturaplaza superfoods banner