Take a fresh look at your lifestyle.

Leuke kraamcadeaus, leuke cadeautjes voor moeder en baby!

Als je op kraamvisite gaat maar eens met wat anders voor de dag wilt komen dan een luiertaart of een kraammand dan zijn er volop mogelijkheden te bedenken. Niet alleen zijn luiertaarten en kraammanden in de regel vrij duur en dikwijls gevuld met standaard presentjes voor de baby zoals speeltjes en knuffels.

single reizen online banner

Kleertjes

Als je kleertjes voor de baby cadeau wilt doen dan is het goed je van tevoren te verdiepen in de smaak van de ouders. Wanneer je zomaar iets koopt wat je zelf leuk vindt dan bestaat de kans dat je cadeautje in de kast verdwijnt en alleen wordt gebruikt op het moment dat je een keertje langskomt. Ook schoentjes zijn meestal geen geschikt kraamcadeau, hoe schattig deze meestal ook zijn. In het eerste jaar zullen schoentjes namelijk niet worden gebruikt en bovendien komt hier ook weer de smaak van de ouders om de hoek kijken.

Praktische cadeaus

Het meest veilig, en praktisch, is het geven van een cadeau waarvan je als kersverse ouders nooit te veel kunt hebben. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan slabbetjes, plastic servies goed of kinderbestek.

bewust puur banner

Speelgoed

Indien je van plan bent om een speeltje te kopen voor de baby dan kun je beter iets kiezen dat bestemd is voor baby’s vanaf ongeveer zes maanden. Echter wanneer de baby oudere broertjes of zusjes heeft dan is speelgoed vaak een minder goede optie. In veel huishoudens is dan meestal al voldoende speelgoed aanwezig van het eerste kind. Voor prenten- of voorleesboekjes geldt eigenlijk hetzelfde: een leuk idee, mits er niet al een kindje in het gezin aanwezig is.

Persoonlijk cadeau

Bij steeds meer bedrijven kun je speciale cadeau laten maken waarop bijvoorbeeld de naam of de foto van de baby wordt afgedrukt. De meeste van deze cadeaus zijn alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals voorlees- of prentenboeken, mokken, slabbetjes, grote en kleine T-shirts, rompertjes, tassen, handdoeken, badjasjes, mutsjes, petjes en onderzetters. Vaak kun je zowel voor moeder als kind wel een leuk persoonlijk presentje vinden bij dit soort bedrijven. Naast reguliere winkels hebben ook steeds meer webshops zich toegelegd op het maken en bezorgen van gepersonaliseerde artikelen.

Cadeaucard

Op het moment dat je echt niet weet wat de ouders een leuk cadeautje zullen vinden dan kun je besluiten om, minder origineel weliswaar, een cadeaucard te schenken. Je kunt hierbij kiezen uit een card die verbonden is aan een bepaalde winkel of winkelketen of één die in meerdere zaken kan worden ingewisseld.

naturaplaza superfoods banner