Take a fresh look at your lifestyle.

Hoe organiseer ik een babyborrel?

Op het moment dat de bevalling een paar weken achter de rug is dan is het wellicht tijd om een zogenaamde babyborrel te organiseren. Je bent dan in de gelegenheid om je kleine spruit voor te stellen aan familie en vrienden. Je kunt ervoor kiezen om je gasten thuis of in een feestzaal te ontvangen. Door het geven van een babyborrel zullen het aantal kraamvisites teruggebracht kunnen worden zodat je in de eerste weken rustig van je kleintje kunt genieten en bij kunt komen van de zwangerschap en de bevalling.

single reizen online banner

Datum kiezen

In de regel zal een babyborrel ongeveer zes tot acht weken na de bevalling, of uitgerekende datum, worden gepland. Wanneer je een dergelijk feest later wilt organiseren dan moet je je wel bedenken dat het aantal kraambezoeken groter zal worden. Met andere woorden: er zullen meer mensen thuis langs willen komen die later ook op de babyborrel aanwezig zullen zijn.

Planning

Zeker als je een feestzaal wilt huren of een traiteur in wilt schakelen is het op tijd plannen van de babyborrel een must. Bovendien kun je de uitnodiging dan samen met de geboortekaartjes de deur uitdoen of de uitnodiging op het kaartje laten drukken.

Als je je kindje wilt laten dopen dan is een combinatie van het doopfeest en de babyborrel vaak een mooie oplossing. De doop kun je dan, desgewenst, in een besloten kring houden en de babyborrel hierop aan laten sluiten.

bewust puur banner

Opzet babyborrel

Indien je de babyborrel niet bij jezelf thuis kunt, of wilt, organiseren maar ook niet uit wilt wijken naar een feestzaal dan is het wellicht mogelijk om het feest bij de grootouders te houden. Naast de nodige hapjes en drankjes is extra hulp ook zeker aan te bevelen. Je hebt het zelf waarschijnlijk al druk genoeg met je kleintje die dag. Indien je budget het toelaat kun je ervoor kiezen om een traiteur in te schakelen of een tent huren waarin je het feest houdt.

Feestzaal

In een feestzaal zullen de prijzen voor een hapje en een drankje weliswaar wat hoger liggen maar je hoeft dan achteraf niet een heleboel op te ruimen en schoon te maken. Vandaag de dag zijn er zelfs steeds meer horecagelegenheden die speciale babyborrels organiseren met uiteenlopende formules. Deze kunnen uiteenlopen van een compleet diner tot een pannenkoekenbuffet.

Extra’s babyborrel

Een babyborrel wordt extra leuk als je de locatie aankleedt met ballonnen en slingers. Maar ook foto’s van de baby en wat knuffels maken het vaak extra gezellig. Voor de aanwezige gasten kun je een kraamgastenboek klaarleggen waarin iedereen dan een leuke boodschap voor de baby schrijft. Door kommen of mokken te laten maken met een foto van je baby erop heb je niet alleen een originele manier om de koffie en thee in te serveren, ook heb je meteen een leuk bedankje voor de mensen die aanwezig wilden zijn op je babyborrel. Als het bekend is dat er veel kinderen op de babyborrel zullen komen dan kun je een speciaal kinderhoekje inrichten waar gespeeld kan worden.

naturaplaza superfoods banner