Take a fresh look at your lifestyle.

Geboortekaartjes maken

Nadat je bent bevallen van de mooiste en liefste baby, of baby’s, van heel de wereld wil je dit heugelijke nieuws aan iedereen laten weten. De mensen die het dichts bij je staan zul je meestal direct na de geboorte per telefoon op de hoogte brengen. Voor alle anderen die je over je kleine spruit wilt vertellen stuur je echter meestal een geboortekaartje.

vitaminstore gezond leven banner

Persoonlijk kaartje

Een geboortekaartje is in de regel een zeer persoonlijk berichtje waarin je aangeeft wat de naam is van je kleintje, het geslacht, de geboortedag natuurlijk en allerlei gegevens met betrekking tot papa, mama en eventuele broertjes en/of zusjes.

Op sommige kaartjes staan leuke of lieve gedichtjes die de blijdschap van de kersverse ouders laten zien. Ook worden veel geboortekaartjes versierd met een mooie afbeelding of foto (van de eigen baby). Indien dit van toepassing is worden ook de namen van de peetvader en peetmoeder op het kaartje vermeld.

bewust puur banner

Ontwerp

Je bent uiteraard vrij om geboortekaartje s te versturen of niet. Wanneer je besluit om dit wel te doen dan heb je de vrijheid om te kiezen uit bestaande ontwerpen (bijvoorbeeld verkrijgbaar bij drukkerijen) of zelf creatief aan de slag te gaan. In beide gevallen kun je het kaartje zo maken dat het helemaal bij het nieuwe kindje en de rest van het gezin past.

Timing

Meestal weten ouders niet wanneer de bevalling zich aan zal dienen en dus de baby ter wereld zal komen. Op welk moment de kaartjes precies klaar moeten liggen is daarom ook vaak lastig te bepalen. Je doet er daarom goed aan om de geboortekaartjes op tijd (voor zover dit mogelijk is) samengesteld of gemaakt te hebben. Je kunt bijvoorbeeld met een drukker afspreken dat je direct na de geboorte bepaalde gegevens zal doorgeven zodat de opdracht uit kan worden gevoerd. Vaak liggen de kaartjes dan na 1 of 2 dagen klaar. Indien je zelf een kaartje maakt kun je ook het grootste deel ervan al klaarmaken en de rest van de gegevens na de geboorte zo snel mogelijk aanvullen.

Enveloppen

Veel drukkers zullen voor de eigenlijke druk van het geboortekaartje alvast de enveloppen beschikbaar stellen. Zo kun je deze aan het einde van je zwangerschap al schrijven en hoeft dit niet in de hectische kraamtijd nog te gebeuren. Uiteraard kun je dit ook al doen op het moment dat je zelf geboortekaartjes gaat maken. Het is overigens verstandig om ook alvast de postzegels te plakken. Door alle drukte rondom de geboorte kunnen deze namelijk gemakkelijk over het hoofd gezien worden.

naturaplaza superfoods banner