Take a fresh look at your lifestyle.

Hoe maak je een eigen doopsuikerdoosje?

Het schenken van doopsuikers is in Vlaanderen (en de Nederlandse provincie Noord-Brabant) al geruime tijd een leuke traditie. De doopsuikers zijn bedoeld voor de gasten die komen na de geboorte van een baby of op het doopfeest. Natuurlijk wil je dit geschenkje zo fraai en origineel mogelijk inpakken. Het doosje waarin de doopsuikers worden gedaan is daardoor bijna net zo belangrijk als de inhoud geworden.

single reizen online banner

Doopsuikerdoosjes

Doosjes voor doopsuikers zijn tegenwoordig gemakkelijk te verkrijgen. Er zijn niet alleen een heleboel gewone bedrijven die zich hierop hebben toegelegd maar ook op het internet worden dergelijke doosjes volop aangeboden.

Je kunt vaak kiezen of de doosjes vooraf gevuld worden met, door jou uitgekozen doopsuikers, of dat je dit thuis zelf gaan doen. Verder zijn er zogenaamde doopsuikerdoosjes in pakketvorm te koop. Deze moet je zelf in elkaar zetten en vullen met de doopsuikers naar keuze.

bewust puur banner

Creatief

De doopsuikerdoosjes kun je een persoonlijke touch geven door de maker te vragen er bijvoorbeeld een foto of andere afbeelding op te plaatsen. Wanneer je echter de doosjes zelf maakt kun je je creativiteit helemaal de vrije loop laten. Hiervoor dien je uiteraard stevig (gekleurd) karton te gebruiken om te voorkomen dat de inhoud naar buiten zakt bij het oppakken. Zeker als je al een ouder kind hebt is het vaak leuk om samen aan de doosjes te werken. Je oudere kind kan bijvoorbeeld een tekeningetje maken dat je op de doosjes drukt of laat drukken. Verder kun je op het doosje versieringen aanbrengen die verwijzen naar het beroep, de sport of de hobby die jij of je partner beoefenen.

Versiering

Nadat de doosjes in elkaar zijn gezet en zijn gevuld met de doopsuikers naar keuze, kun je het geheel gaan afwerken met bijvoorbeeld een mooie strik of een sierlijk lintje. Vaak wordt er ook nog een kaartje in het doosje gedaan, of eraan gehangen, om de gasten op die manier te laten weten dat hun komst erg op prijs wordt gesteld.

naturaplaza superfoods banner