Take a fresh look at your lifestyle.

Kabeljauwfilet in de oven of bakken in de pan?

Veel mensen hebben het weliswaar erg druk, maar zijn ook steeds meer bezig met hun gezondheid en de bereiding van gezonde gerechten. Voor hen hebben we goed nieuws: het onderstaande recept voor in citroen gebakken kabeljauw is namelijk een buitengewoon simpel te bereiden, maar toch lekkere en gezonde avondmaaltijd. Lees snel verder om te zien hoe je snel en gemakkelijk kabeljauw kunt gaan smikkelen en waarschijnlijk zal ook de rest van het gezin van dit recept, dat slechts weinig calorieën bevat, gaat houden. Je hoeft hen natuurlijk niet te vertellen dat je één van de meest eenvoudige recepten voor het bereiden van kabeljauw hebt gevonden als ze je overladen met complimenten.

single reizen online banner

De bereiding van kabeljauw

Je hoeft eigenlijk alleen maar enkele kabeljauwfilets in een ovenvaste schaal te leggen en daar verder een mengsel van boter, knoflook, peterselie en citroensap overheen te scheppen. Vervolgens zet je het geheel in de oven en bak de visschotel op een temperatuur van 200 graden Celsius en na een kwartier zal de vis een knapperig korstje hebben gekregen en gaar zijn. Het enige dat je nu nog maar hoeft te doen is het lekkers serveren en gaan genieten van de zachte romige citroensmaak (en de complimenten van je tafelgenoten natuurlijk).

Deze in citroen gebakken kabeljauw is perfect voor een diner na een drukke dag. Het zal je namelijk maar  ongeveer 2 minuten van je tijd kosten om het toplaagje door elkaar te roeren en het over de visfilets te verdelen. Nog eens 15 minuten in de oven en klaar is je culinaire meesterwerk. Eenvoudig, snel en gezond: wat wil je nog meer?

Serveren van de kabeljauw

Je kunt de gebakken kabeljauw met boter en citroen serveren met een groene salade. Gestoomde broccoli en een beetje rijst zullen eveneens een prima keuze zijn. Het gerecht leent zich bij uitstek voor een fraaie lentedag, maar even goed voor ieder ander moment in het jaar. Wanneer je dit gerecht eenmaal hebt bereid en gegeten, dan zal het waarschijnlijk al snel één van je favorieten worden die absoluut vaker op tafel zal verschijnen.

bewust puur banner

In citroen gebakken kabeljauw: het recept

Deze in citroen gebakken kabeljauw is een simpel recept dat je prima op een doordeweekse dag kunt bereiden. Met maar een handvol ingrediënten en 20 minuten van je tijd, heb je immers een lekker, smaakvol en gezond visgerecht op tafel staan. Bovendien bevat een portie: slechts 224 calorieën, 13 gram vet, 1 gram koolhydraten, 0 gram vezels. Voor de voorbereiding ben je maar 5 minuten kwijt en de bereidingstijd bedraagt niet meer dan 20 minuten waardoor je in een klein half uurtje je visgerecht kunt serveren.

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 kabeljauwfilets,
  • ¼ kopje zachte boter,
  • 1 eetlepel citroensap,
  • 1 eetlepel gehakte peterselie,
  • 1 eetlepel gehakte knoflook,
  • ½ theelepel zout,
  • ½ theelepel peper,
  • 4 schijfjes citroen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een groot omrande bakplaat of bakvorm in met wat olie of boter. Doe de boter, het citroensap, de peterselie, de knoflook, het zout en de peper in een schaaltje en meng dit alles met een vork goed dooreen. Vervolgens verdeel je dit botermengsel gelijkmatig over iedere kabeljauwfilet en garneer deze met een schijfje citroen. De visschotel bak je tot slot voor de duur van 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat de kabeljauw gaar is en eenvoudig met een vork in stukjes kan worden verdeeld.

naturaplaza superfoods banner