Take a fresh look at your lifestyle.

Je kunt nu een Chlamydia test zelf thuis doen zonder naar de dokter te hoeven gaan

single reizen online banner

Onveilig vrijen is seks zonder condoom, maar ook pijpen en beffen. Een soa verspreidt zich via bacteriën en virussen in sperma, vaginaal vocht en slijmvliezen (die zitten in de penis, vagina en mond). Het kan voor komen dat iemand een soa oploopt als hij een tatoeage of piercing laat zetten.

Je kunt je laten testen op een soa-poli of bij je huisarts maar dus tegenwoordig ook met de thuistest die je online kunt bestellen via de website van Testalize.me. Blijk je een soa te hebben, dan word je zo snel mogelijk behandeld. In sommige gevallen direct na het onderzoek. In andere gevallen start de behandeling als de definitieve resultaten bekend zijn. Meestal bestaat de behandeling uit een antibioticum kuur met tabletten of een injectie.

Het waarschuwen van je partners kun je zelf doen of je kunt dit anoniem doen. Je kunt met de verpleegkundige bespreken hoe een anonieme partnerwaarschuwing werkt en welke methode het beste bij jou past. Er zijn verschillende doe-het-zelf testen verkrijgbaar, onder andere voor hiv, syfilis en chlamydia. Ze zijn bedoeld als screening, verder onderzoek is nodig om te zien of er werkelijk een infectie is.

Ook Testen Op Soa’s Als Je Geen Klachten Hebt? –

Ook zijn ze niet voor iedereen geschikt. Daarom raden wij het gebruiken van doe-het-zelf testen af. Lees op JouwGGD meer over de 7 seksueel overdraagbare aandoeningen die het meest voorkomen.

Chlamydia krijg je via een bacterie en loop je op door seksueel contact. Natuurlijk heb je er veel meer risico op als je geen condoom gebruikt. Als je wilt weten of je chlamydia hebt opgelopen doe je een soa test. Ook als je geen klachten hebt. Deze soa komt veel voor.

Ook loop je zonder dat je het weet langer met een infectie rond dan nodig is. Als vrouw kun je meer of andere afscheiding krijgen dan normaal, meer bloedverlies en pijn bij plassen of seks. Op den duur kun je er zelfs onvruchtbaar van worden. Ben je een man dan kan je afscheiding uit je plasbuis of pijn bij het plassen hebben.

bewust puur banner

Wanneer Weer Seks Na Behandeling Chlamydia Of Gonorroe?

Heb je klachten, maak een afspraak met je huisarts of de GGD. Chlamydia kán een eileiderontsteking veroorzaken. Wordt die niet op tijd behandeld, dan kan je minder vruchtbaar worden. Als je vaker dan één keer chlamydia hebt gehad, dan wordt de kans op onvruchtbaarheid groter. admin, auteur op De Soa Testerde-soa-tester.nl

Hoe Gaat Een Soa-test? Kan Je Die Zelf Doen?

Na de behandeling is chlamydia mogelijk nog wel besmettelijk, tot ruim een week na de behandeling. Zorg dus dat je die week helemaal geen seksueel contact hebt. Ook niet met condoom en ook niet met handen of mond. Heb je geen vaste partner? Vrij dan 1 week niet en blijf daarna veilig vrijen mét condoom.

Laat je (vroegere) partner(s) weten dat je chlamydia hebt. In ieder geval je partner(s) tot een halfjaar terug. Zij kunnen zich dan laten onderzoeken, óók als ze geen klachten hebben. Dit is van belang om: alle seksuele partners met chlamydia en ook hun partners zo (snel) mogelijk te kunnen behandelen; verdere uitbreiding van de ziekte te voorkomen; te voorkomen dat je zelf nog een keer besmet wordt.

Tegenwoordig is het mogelijk om een Chlamydia zelftest online te bestellen zodat je de test thuis kan uitvoeren, kan opsturen en de uitslag per E-mail kan ontvangen. Op deze manier wordt je het genante bezoek aan de huisarts of de SOA poli bespaard.

Veelgestelde Vragen Rondom Thuis Chlamydia Tests

Wanneer je chlamydia hebt, loop je ook nog gemakkelijker andere soa’s op. Het is dus verstandig dat je je ook op andere soa’s laat testen. Zo help je uitbreiding van de infectie en besmetting van anderen te voorkomen..

Het is redelijk eenvoudig om een condoom om te doen, maar toch kan deze tijdens de seks afglijden of scheuren. Wanneer dit kan het behoorlijk veel stress geven. Daarom hebben wij de belangrijkste do’s en dont’s op een rijtje gezet, zodat je weet wat je moet doen wanneer het condoom is afgegleden of gescheurd.

Verwijder het condoom uit de vagina. Ga staan en loop rond; zodat mogelijke sperma uit je vagina kan “lopen”. Zorg dat je moet plassen door veel water te drinken en hiermee spoel je op een natuurlijke wijze je vagina. Spoel de vagina niet met een vaginale douche; door te spoelen drijf je sperma of ander lichaamsvocht hoger in je vagina.

Chlamydiatest – Test Jezelf Op Chlamydia

Door kleine microbeschadigingen kan een bacterie of virus makkelijker in contact komen met het bloed en zo makkelijker het lichaam binnendringen. Anale seks maakt je dus gevoeliger voor het oplopen van een SOA. Zo is het bijvoorbeeld zo bij HIV dat je 30x meer risico loopt tijdens anale seks dan vaginale seks.

SOA’s die je kan krijgen door anale seks zijn: Chlamydia, Herpes, Genitale wratten, Gonorroe, Hepatitis, Syfilis. Tijdens anale sex heb je niet alleen meer risico’s op een SOA, maar ook meer kans op lichamelijke klachten. Anale seks kan aambeien (hemorroiden) veroorzaken, dit zijn kleine uitstulpingen rond de anus of aan de binnenkant van de anus die vaak pijnklachten geven, maar ook makkelijk kunnen gaan bloeden.

naturaplaza superfoods banner