Take a fresh look at your lifestyle.

Hoeveel calorieën kan ik verbranden met een dagje skiën?

Net zoals bij vrijwel elke andere vakantie, wil je tijdens een skivakantie doorgaans ook graag jezelf weinig beperkingen opleggen ten aanzien van het eten, ongeacht of het nu in een bistrootje op die fraaie bergtop is, ’s avonds in je gehuurde chalet of tijdens een driegangen maaltijd in dat gezellige restaurantje in het dal.

single reizen online banner

Gelukkig kunnen we je op die vlak goed nieuws melden want uit uiteenlopende onderzoeken, die uitgevoerd zijn door BUPA en Harvard, is vast komen te staan dat een uur lang skiën tot wel 512 calorieën kan verbranden, uiteraard is het exacte aantal afhankelijk van je eigen lichaamsgewicht en de mate van inspanning die je tijdens het skiën levert.

Voor beginnende skiërs kan het bijvoorbeeld buitengewoon vermoeiend zijn, vaak de berg omhoog gaan, opstaan elke keer dat je onderuit bent gegaan ​​en gewoon de algemene inzet die bij skiën van je lichaam zal vragen.

Denk maar eens aan het dragen van de speciale skikleding en schoenen, het gewicht en de weerstand van de ski’s en ga zo maar door.

bewust puur banner

Voor een ervaren skiër zal de intensiteit vaak liggen in het opvoeren van de activiteiten, dikwijls duizenden bewegingen op een dag maken, in de rij van de lift staan en omhoog worden getrokken met de kabelbaan.

Dit wil zeggen dat je lichaam gemiddeld wel 1000 tot 1500 calorieën op een dag nodig zult hebben om aan de vraag naar energie te kunnen blijven voldoen.

De volgende keer dat je op skivakantie bent, dan hoef je je dus absoluut niet meer iedere dag schuldig te voelen als je een dessert uitkiest of aks je meerdere glazen warme chocolademelk met slagroom hebt besteld.

Je kunt je met een gerust hart overgeven aan die broodnodige extra calorieën, die je de energie op zullen leveren om te genieten van de dagen dat je op je ski’s de berg afraast.

naturaplaza superfoods banner