Take a fresh look at your lifestyle.

Wil je je tanden witter maken? volg deze tips!

Het is al vaak gezegd maar we herhalen het toch nog een keer want zonder deze gouden regels hebben zelfs de beste bleekmethodes geen zin. Poets minimaal twee keer per dag je tanden. Zo voorkom je dat je gebit een broedplaats wordt voor bacteriën die het glazuur aantasten Voorkom dat er restjes achterblijven tussen je tanden door gebruik te maken van flosdraad, tandenstokers of ragers (ze bestaan niet voor niets).

single reizen online banner

Wat wel en wat niet te doen als je wittere tanden wilt?

Niet doen! Dat geldt voor roken of zuurhoudende producten. Veel frisdrank zoals cola drinken helpt niet en ook thee en koffie geven een aanslag op je tanden wat de verkleuring laat zien.

Wist je dat er voeding bestaat die niet alleen goed voor je is, maar ook je tanden mooi wit houden? als selderij, spinazie, komkommer en wortels ‘schuren’ tandsteen en tandplak van je tanden en kiezen en helpen ze zo witter te worden. én witte tanden! Het zuur in een appel zorgt ervoor dat je tanden witter worden, ideaal om na de lunch je tanden mee te ‘poetsen’ Oké, het maakt je tanden niet echt witter maar door kaas te eten wordt er meer speeksel aangemaakt en dus meer bacteriën verjaagd.

Door met het binnenste van een aardbei over je tanden te wrijven worden ze witter. Je kunt de aardbei ook pureren en je tanden er mee poetsen. Voordeel: het is nog lekker ook! Kruiden als basilicumblaadjes en salieblaadjes zijn ideaal om de vlekjes op je tanden mee weg te werken.

Welke trucjes zijn er om je tanden te bleken?

Er zijn veel online trucjes te vinden om je tanden natuurlijk witter te maken. Pas toch op met baking soda, citroenzuur, charcoal-poeder en andere middeltjes. Alhoewel ze soms kunnen werken, moet je ook goed kijken naar wat het op de lange termijn met je gebit doet.

Fruit bijvoorbeeld bevat ook fruitzuren en die kunnen je tanden aantasten.

Je tanden hebben de neiging om in de loop der jaren te verkleuren, meestal betekent dat dat ze geler worden. Dit is niets ernstigs, maar omdat tegenwoordig een regelmatig en stralend wit gebit de norm is, worden gele tanden als ontsierend ervaren. Hoewel bijna niemand van nature spierwitte tanden heeft, kan het leiden tot onzekerheid.

Bij het langzaamaan verkleuren van onze tanden zijn verschillende factoren van invloed. Een aantal factoren is niet te beïnvloeden zijn, zoals je genen en je leeftijd. Gelukkig zijn er ook factoren die wel te beïnvloeden zijn. Voorbeelden hiervan zijn bepaalde voedingsmiddelen en roken. Hier kun je meer lezen over de oorzaken van gele tanden.

Thuis toch zelf je tanden witter maken.

Maar als je toch zo wit mogelijke tanden wilt hebben, kun je kijken naar de factoren die de kleur van je gebit beïnvloeden. Hiermee kun je je tanden wit houden of witter maken: Goed poetsen, flossen en rageren op het juiste moment mondverzorgings-producten met een natuurlijke blekende werking.

-De tandarts en de mondhygiënist regelmatig bezoeken

-Niet roken

bewust puur banner

-Pas op met gekleurde voedingsmiddelen.

-Pas op met zure voeding en dranken

-Drink water of spoel je mond nadat je iets hebt gegeten

-Zorg voor voldoende speeksel

-Gezond eten en af en toe een stukje kaas

-Bleek je tanden met veilige, natuurlijke middelen

tanden bleken

Ga je thuis tandenbleken? Dan kun je het beste een proffesionele set aanschaffen bij een gerenomeerde webshop zodat je er zeker van bent dat je de juiste middelen gebruikt die werken en je gebit niet beschadigen. Dit zou zonde zijn.

Een webshop zoals tandenbleken-thuis.nl biedt al tandenbleeksets aan vanaf €25 die zorgen voor een witter gebit en meer zelfverzekerdheid.

Het is altijd aan te raden even goed alles door te lezen zodat je de tandenbleeksets op de juiste manier gebruikt en je het optimale resultaat kunt verwachten.

 

naturaplaza superfoods banner