Take a fresh look at your lifestyle.

Spint Bestrijden, Gegarandeerd Succes – Dé Tips Van 2020

Spint Bestrijden, Gegarandeerd Succes – Dé Tips Van 2020

single reizen online banner

Spint is de naam van minuscule mijten die sap uit planten opzuigen en fijne draden spannen tussen de bladeren van de plant. Spint is een verre neef van de spin en behoort officieel niet tot de insecten. Dit ongedierte is lastig weg te krijgen en moet niet verward worden met bladluis.

Toch zie je snel of je last hebt van spint. Ze zijn namelijk vaak niet alleen. Daardoor zie je veel kleine gele of bruine stipjes op het blad van de plant. Boven alles is spint de grote ergernis van elke plantenliefhebber, omdat spint je plant dood door gaatjes in het blad te prikken om sappen uit de plant te halen.

Spint! Wat Is Het En Hoe Krijg Je Het Weg?

Spint kun je herkennen aan gele of bruine vlekjes die ineens ontstaan op het blad van een plant. Doe je er niets aan, dan zal het blad uiteindelijk helemaal geel of bruin worden. Zie je verkleuring, kijk dan eens op de onderkant van het blad, want spint vind je vaak aan de onderkant van het blad.

De draden zijn vaak lukraak aangebracht door spint. Wie spint letterlijk onder de loep neemt, ziet een mijt met een peervormig lichaam. 0,3 en 0,5mm groot Peervormig Geelgroen of bruin van kleur Spinnenweb over het blad en tussen de stengels Spint komt veel voor bij verschillende soorten planten. Er zijn kamerplanten die altijd besmet raken met spint, er zijn ook planten die nooit met dit verschijnsel te maken krijgen.

Spint Bij Kamerplanten

Een lage luchtvochtigheid en hoge temperatuur trekt namelijk spint aan. Oude potgrond is ook erg geliefd door spint. Ook kan spint ontstaan als kamerplanten een of twee keer droog hebben gestaan. Door slecht onderhoud krijgen de planten een mindere weerstand en dat is precies waar spint op loert. Spint nestelt zich graag in een: Zoals gesteld is de bestrijding van spint niet erg gemakkelijk.

Er zijn een aantal dingen die je altijd kunt doen, nog afgezien van het gebruiken van biologische bestrijding of chemische bestrijdingsmiddelen. Zo helpt het nat spuiten van een plant, het verlagen van de temperatuur en het verhogen van de luchtvochtigheid tegen spint. De ontwikkeling van spint kan je eveneens een halt toegeroepen door de temperatuur onder de 12 graden Celsius te brengen.

Spint een halt toeroepen bij je kamerplanten

Hoe kom ik van Spint af? - Bericht - Het LED Warenhuishetledwarenhuis.nlVind hier meer informatie over de Calathea – Fleurdirectfleur-direct.be

Belangrijk is om de aangetaste bladeren en takjes te verwijderen van de plant. Het lastige aan de bestrijding van spint is dat het resistent is tegen veel pesticiden en dat het zo klein is. Je ziet enkel stuks snel over het hoofd. Naast bestrijden met roofmijt zijn er verschillende bekende huis-tuin-en-keuken middeltjes die je kunnen helpen bij spint.

Phytoseiulus persimilis is een kleine rode roofmijt (ongeveer 0. 5 mm.) dat je kan inzetten tegen spint. Dit is een natuurlijke vijand en daardoor een biologische manier van bestrijden. De Phytoseiulus persimilis zuigen de spint leeg. Van spint blijft niets anders over dan een zwart, bruin stipje. Het inzetten van deze roofmijt is zeer effectief.

Met mijten kun je spint wegkrijgen

Afhankelijk van de hoeveelheid spint zet je tussen 50 en 250 roofmijten uit per m². De roofmijt zelf brengt geen schade aan je plant aan. Omdat de roofmijten levende organismes zijn heeft dit product een korte houdbaarheid. Gebruik het product dus gelijk na de aanschaf. Bestrijd spint door de plant te bespuiten met een mengsel van water, groene zeep en spiritus.

Het is verstandig om dit vooral in de avonduren te doen, dan komen vaak de eitjes uit en vergiftig je gelijk de jongste beestjes. Wil je geen spiritus gebruiken, dan kun je ook gebruik maken van een mengsel van zeep, azijn en water. Je mengt 20 gram azijn en 20 gram groene zeep of afwasmiddel met een liter water.

bewust puur banner

Plantenencyclopedie En Kamerplant Verzorgingstips

Je kunt ook spint bestrijden met knoflook. Het werkt simpel, je legt simpelweg een teentje knoflook naast de plant. De plant zal dan een beetje van de geur opnemen en spint blijft weg. Knoflook geldt dan ook als een van de meest simpele oplossing voor het probleem dat spint heet.

Voeg dan wekelijks knoflookconcentraat toe aan het voedingswater. Hierdoor wordt de plant onaantrekkelijk voor spint dat van de sappen van de plant leeft. Deze manier van bestrijden is effectief doordat je niet een hoekje of plekje kan overslaan bij het bespuiten. De plant neemt het concentraat via de wortels op en de hele plant wordt onaantrekkelijk.

Knoflookconsentraat als oplossing?

Het concentraat is meteen aan te brengen op planten en werkt meteen. Bovendien is het veilig voor mens, milieu en ook voor huisdieren. Zorg voor een hoge luchtvochtigheid en zorg dat de ruimte waar de plant staat niet te warm en droog is. Spuit dus regelmatig met de plantenspuit op de plant en in de ruimte.

Zorg dat je planten gezond zijn, want een gezonde plant heeft een goed afweersysteem van zichzelf. Geen je planten dus voldoende water en eventueel ondersteunende voeding. Preventief kun je ook een knoflook in de potgrond van de plant doen. Heb je de ook geprobeerd om spint te bestrijden? Laat ons weten wat je hebt geprobeerd en wat jouw ervaring is in een reactie hieronder! Ben jij heel bang van spinnen? Dan kan je misschien wel arachnofobie hebben.

Wat Doe Je Tegen Ongedierte In Je Plant?

Spint of spintmijten zijn parasieten die tussen de 0,3 en 0,5mm groot zijn. Ze hebben een lichaam gevormd als een peer en zijn geelgroen, bruin of rood van kleur. De verschijnselen zijn goed te zien. De bladeren van de plant krijgen bruine, bijna koperkleurige, puntjes op het blad. Na een langer tijdsbestek zullen de bladeren geel en bruin worden en er vervolgens afvallen.

Dit komt voor wanneer de spint hier langere tijd heeft gezeten. Spint zit het liefst aan de onderkant van de bladeren. Ze bewegen weinig en zijn hierdoor lastig te zien. Bepaalde soorten van spint zijn erg bewegelijk en verspreiden zich op snel. Verspreiding komt tevens door de snelle voortplanting. Spint is net als andere mijtsoorten actief bij warm en droog weer.

Spint Bij Kamerplanten

Calathea verzorging tips & informatie - 123planten.nl123planten.nlSpint op een biologisch verantwoorde manier uitroeien: 14 stappen (met afbeeldingen) – wikiHownl.wikihow.com

 

Wanneer de potgrond van de plant ouder is bevat deze minder voedingsstoffen, waardoor dit de ideale kweekomgeving voor spint vormt. Ook een minder vitale plant kan de oorzaak zijn van spint. Om de plant meer energie en weerstand te geven, dus vitaler maken, kan verpotten de uitkomst zijn.

Het wel of niet krijgen van spint in kamerplanten heeft te maken met de soort plant, de luchtvochtigheid in huis en het onderhoud van de planten. Sommige kamerplanten krijgen vrijwel altijd spint, zoals de kleinbladige ficus, maar er zijn er nog wel meer. Sommige planten hebben het nooit. Dus is het ook de soort plant.

Onderhoud van je kamerplanten.

De belangrijkste reden is het onderhoud. Is de potgrond van de plant 3 jaar oud of ouder dan is de grond uitgeput en te slecht geworden voor een gezonde groei. Als sommige kamerplanten slechts een of twee keer te droog hebben gestaan , is er direct spint! Bij onvoldoende bemesting worden planten zwakker en kunnen spint krijgen.

Zet de plant in een wat grotere pot en in nieuwe grond, geef nooit te veel of te weinig water en plaats de plant in voldoende licht. Al naar gelang de plant regelmatig bijmesten en liefst regenwater geven. Plaats voor de luchtvochtigheid in huis bakjes met water en sproei de planten regelmatig.

naturaplaza superfoods banner