Take a fresh look at your lifestyle.

Kinderwagen of buggy

Een kinderwagen is een wagen waarin je een baby liggend kunt vervoeren terwijl een buggy een opvouwbare kinderwagen is die bedoeld is voor kinderen die al zelfstandig kunnen zitten.

single reizen online banner

Verschil

Het grootste verschil tussen een kinderwagen en een buggy is dus eigenlijk de leeftijd waarop deze gebruikt wordt en de houding waarin het kindje vervoer zal worden. In een kinderwagen zullen de allerkleinsten worden vervoerd en deze wagen biedt geen mogelijkheid om een kindje te laten zitten. Een buggy echter is geschikt voor de wat oudere kinderen die kunnen zitten, en soms al korte afstanden kunnen lopen.

Combiwagens

Vandaag de dag zijn er een heleboel wagens in de handel die vrij gemakkelijk om te bouwen zijn van kinderwagen naar wandelwagen. De eerste tijd zal de baby in de kinderwagen kunnen liggen en wanneer de tijd rijp is dan bouw je de wagen om zodat je kind zittend vervoerd kan worden.

Overstap naar buggy

Op een bepaald ogenblik zul je moeten besluiten om je kindje niet langer in de kinderwagen te vervoeren. In de meeste gevallen zul je een overstap naar de buggy maken binnen het jaar, als je tenminste geen combiwagen bezit want dan kun je de zitfunctie wat langer blijven gebruiken.

bewust puur banner

De reden om over te stappen naar een wandelwagen of buggy is bijvoorbeeld dat de kinderwagen te klein is geworden voor je baby of je kindje kan goed zitten en vindt het niet meer leuk om in de gesloten kinderwagen te liggen. Een buggy zal in de regel wat langer meegaan dan het zitgedeelte van een combiwagen. Een buggy kan tot ongeveer de kleuterleeftijd worden gebruikt terwijl de wandelwagen maar tot ongeveer de tweeënhalf jaar te gebruiken is.

Veiligheid

Op het moment dat je je kindje gaat vervoeren in een kinderwagen of een buggy dan zal de veiligheid voorop dienen te staan. Zo dien je er altijd voor te zorgen dat je kleintje niet uit de wagen kan vallen. De aanwezige gordel dient dus altijd te worden gebruikt. Wanneer je een kinderwagen of buggy ergens neerzet dan dient je er in alle gevallen de rem op te zetten zodat onverwacht wegrollen tegen wordt gegaan.

Accessoires

Bij een kinderwagen heb je een goed passend matrasje nodig evenals een dekentje en een lakentje. Verder is een parasolletje en een regenzeil erg handig voor zowel de kinderwagen als de buggy. Sommige vrouwen vinden het ook prettig als er een boodschappennetje aan de kinderwagen of buggy hangt of een opstapbord voor een ouder kind gemonteerd kan worden.

naturaplaza superfoods banner