Take a fresh look at your lifestyle.

Kinderstoel en stoelverhoger

Vanaf het ogenblik dat je kind goed rechtop kan zitten dan mag het in de kinderstoel. Je zult regelmatig van deze stoel gebruik blijven maken totdat je kleintje ongeveer drie jaar oud is. Zodra je kind te groot is geworden voor de kinderstoel, maar nog te klein is om op een normale stoel nog niet voldoende boven tafel uitkomt, is een stoelverhoger wellicht een goede optie. Zowel de kinderstoeltjes als de stoelverhogers zijn te koop in een heleboel uitvoeringen en kleuren.

single reizen online banner

Veiligheid

In het overgrote deel van de ongevallen met een kinderstoeltje is er sprake van een val. Het kind probeerde dan meestal zelf uit de stoel te klimmen. Om dit te voorkomen kun je je kind vastzetten met behulp van een gordel. Deze gordel moet niet alleen om de heupen zitten maar ook tussen de beentjes zodat je kindje niet uit de stoel kan glijden.

Ook bij het gebruik van een stoelverhoger is het gebruik van een gordel zeker aan te raden om ongelukken te voorkomen. Uiteraard moet je de stoelverhoger zelf ook deugdelijk vastzetten aan de stoel waarop deze staat.

bewust puur banner

Tips kinderstoel

  • De kinderstoel dient een stevig frame te hebben dat niet om kan vallen als het kind beweegt. Dit kun je gemakkelijk voor de aankoop uitproberen door in verschillende richtingen tegen het stoeltje aan te leunen.
  • Verder dient een goede kinderstoel voorzien te zijn van een rechte rugleuning en een eetblad dat stevig zit bevestigd. Het kind mag zelf het blad niet los kunnen maken.
  • Aan of op de stoel mogen geen losse of scherpe onderdelen zitten die door het kind verwijderd kunnen worden of waarin een kind zich kan bezeren of verwonden.
  • Verrijdbare- of inklapbare stoeltjes moeten eveneens geen gevaar voor het kindje op kunnen leveren. Wanneer de kinderstoel voorzien is van wieltjes dan dienen er minimaal twee geblokkeerd te kunnen worden. Inklapbare exemplaren dienen daarnaast beveiligd te zijn door een goede vergrendeling om plotseling inklappen te voorkomen.

Hangstoeltje

Een hangstoeltje is een kinderstoeltje dat je aan het tafelblad bevestigd. Bij de aanschaf van een dergelijk kinderstoeltje dien je goed op het gewicht te letten dat het stoeltje aankan. Maar ook is de aanwezigheid van een extra beveiliging, die ervoor zorgt dat het stoeltje niet van tafel kan schuiven en goed blijft hangen, van essentieel belang.

Stoelverhogers

Er bestaan twee verschillende soorten stoelverhogers. De ene zal met behulp van riemen aan de stoel worden vastgemaakt terwijl de andere wordt aan de bovenrand van de rugleuning vastgehaakt en zal aan de onderzijde op de zitting steunen. Deze stoelverhoger wordt met behulp van een riempje onder de zitting vastgemaakt. Niet alle stoelen zijn overigens geschikt om een dergelijke stoelverhoger vast te maken. Sommige stoelverhoger kun je aan beide zijden gebruiken of zijn in hoogte te verstellen. De stoelverhogers die op een stoel geplaatst dienen te worden mogen onder geen beding gebruikt worden in een auto.

naturaplaza superfoods banner