Take a fresh look at your lifestyle.

Babyfoon

Zodra je baby in zijn bedje ligt heb je je handen even vrij. Wanneer je wilt weten wanneer je kleintje wakker is, maar niet telkens naar het slaapkamertje wilt lopen, dan is een babyfoon een ideale oplossing. Door een babyfoon te gebruiken hoor je namelijk precies wat er in de babykamer gebeurt.

single reizen online banner

Werking

Een babyfoon bestaat uit twee delen: een zender waarin een microfoon is ingebouwd en een ontvanger die voorzien is van een speaker. In tegenstelling tot de babyfoons van vroeger, die meestal via het lichtnet werkten, worden tegenwoordig radiogolven gebruikt om de geluiden over te brengen van de zender naar de ontvanger.

Storing

Op het moment dat er meerdere babyfoons in de buurt gebruikt worden dan bestaat er een kans dat deze onderling storing zullen veroorzaken. Het zou dan kunnen gebeuren dat er ruis te horen is of dat het geluid van je baby op een andere ontvanger binnenkomt. Om dit voor een belangrijk deel te voorkomen kun je daarom het best een zogenaamd DECT babyfoon kiezen. Deze heeft niet alleen aanzienlijk minder last van storing maar kan bovendien niet zo eenvoudig worden afgeluisterd door anderen.

bewust puur banner

Mogelijkheden

Net als een heleboel andere elektronische apparaten zijn er babyfoons in allerlei soorten, maten en uiteraard prijsklassen. Sommige babyfoons zullen bijvoorbeeld pas inschakelen op het ogenblik dat het geluid een bepaald niveau heeft bereikt, bijvoorbeeld wanneer je kindje begint te huilen. Daarnaast zijn er uitvoeringen waarbij je niet alleen het geluid kunt ontvangen maar eveneens iets terug kunt zeggen.

Er zijn zelfs uitvoeringen van babyfoons waarbij je naast geluid ook beeld kunt ontvangen van je kindje. Hiervoor dien je dan een videocamera in de babykamer te plaatsen (al dan niet voorzien van infraroodbeeld). Er zijn tegenwoordig ook babyfoon te verkrijgen waarvan je het geluid te horen, of het beeld te zien krijgt, op je mobiele telefoon.

Er zijn babyfoons in de handel die op batterijen of op het lichtnet werken. Sommige uitvoeringen zijn zelfs geschikt voor beide stroombronnen. Wanneer je een babyfoon gebruikt die verbonden is met het lichtnet dan dien je ervoor te zorgen dat je kindje niet bij het snoer, de stekker of het stopcontact kan komen. Hierdoor kunnen namelijk ernstige ongelukken gebeuren.

naturaplaza superfoods banner