Take a fresh look at your lifestyle.

Je baby wassen in bad

In de regel vinden baby lekker dobberen in een badje heerlijk. Voor veel kleintjes voelt een lauwwarm badje immers even vertrouwd als het vruchtwater in de baarmoeder van hun mama. Uiteraard gaan baby’s ook in bad vanwege de hygiëne, maar dat is voor hen slechts bijzaak.

single reizen online banner

Voorbereidingen treffen

Voordat je je baby in bad kunt doen moeten er eerst wat voorbereidingen worden getroffen. Het best leg je alles neer in de volgorde van gebruik en natuurlijk binnen handbereik zodat je je baby niet los of alleen hoeft te laten. Een baby alleen in een badje of op de commode achterlaten brengt namelijk veel gevaren met zich mee. Zo kan je baby van de commode rollen of met het hoofdje onder water raken en verdrinken.

Voor het badje heb je nodig:
verzorgingsproducten voor je baby zoals: babyshampoo en -badolie of –zeepvervanger. Verder nog een washandje en de badthermometer. Voor na de wasbeurt ligt er klaar: een badcape, een zachte handdoek (of hydrofiel luier) om je kleintje mee af te drogen, bodylotion en een haarborsteltje voor je kleintje, een schone luier en schone kleertjes.

Het badje

Het badje waarin je je baby gaat wassen dient op een stevige standaard of een andere stevige ondergrond te staan. Het liefst op werkhoogte zodat je je rug kunt ontzien en je baby goed kunt vasthouden tijdens het wassen. Het water in het babybad mag niet te koud, maar zeker ook niet te warm zijn. Dit kun je meten met een speciale badthermometer of de binnenkant van je pols. Controleer altijd van tevoren de watertemperatuur om verbranding van het babyhuidje te voorkomen.

bewust puur banner

Baby in bad

Nadat je baby is uitgekleed houd je een arm ter ondersteuning onder het hoofdje en nekje en met je hand houd je je kleintje goed vast. De andere hand dient om de billetjes te ondersteunen. Met deze hand laat je voorzichtig het onderlijfje van je baby in het water zakken. Zodra je kleintje rustig dobbert, kun je deze hand loslaten (de andere hand blijft je kleintje goed vasthouden en het hoofdje blijft op de arm rusten). Nu heb je een hand vrij om je kindje te wassen.

Voor de haartjes gebruik je een paar druppeltjes shampoo. Deze spoel je uit met behulp van het (nog schone) washandje. Vervolgens is het lijfje aan de beurt. Het gezichtje was je alleen met water. Voor de rest van het lichaampje doe je een beetje badproduct of zeepvervanger op je washandje en wrijft dit voorzichtig over het babyhuidje. Vergeet niet om ook de liezen en de huidplooien van je baby goed schoon te maken.

Afdrogen en aankleden

Nadat je kleintje is gewassen doe je de badcape om en maakt heel het lijfje goed droog. Hierbij mag je overigens niet te hard wrijven. Dit doet niet alleen pijn bij je baby maar kan ook de tere babyhuid beschadigen. Het huidje smeer je vervolgens in met een babylotion of –crème. Hierna kunnen de luier en de kleertjes aan en kun je de haartjes met een zachte borstel in model brengen.

naturaplaza superfoods banner