Take a fresh look at your lifestyle.

Hoe moet je een baby troosten als het weent?

Elke baby huilt regelmatig ongeacht of deze gezond of ziek is. Voornamelijk in de eerste weken na de geboorte is bij baby’s huilen heel gewoon. Op het moment dat je een baby hebt die vrij onrustig is dan wil je natuurlijk niets liever dan snel een manier vinden om je kleintje te kunnen troosten en weer rustig te krijgen.

single reizen online banner

Troosten

Een baby kun je op een heleboel uiteenlopende manieren troosten. Zo kan een baby het bijvoorbeeld prettig vinden als je er een stukje mee gaat lopen terwijl een ander kleintje juist lekker rustig wordt wanneer je gaat zingen. Maar ook de houding waarin je je kleintje vasthoudt kan invloed uitoefenen op het weer rustig worden. Sommige baby’s zitten het liefst rechtop terwijl anderen de voorkeur geven aan een veilige foetushouding in de armen van papa of mama. Door verschillende manieren en houdingen uit te proberen kom je er waarschijnlijk al snel achter hoe je kindje het liefst getroost wil worden.

Enkele tips

Het bewegen in een constant ritme is voor een heleboel kleintjes erg prettig. Hierdoor komen ze tot rust omdat dit lijkt op de bewegingen die ze in de baarmoeder ook voelden. Om die reden zal een pasgeboren baby dan ook snel in slaap vallen tijdens een wandelingetje. Het constante ritme van de wiebelende kinderwagen in combinatie met de frisse buitenlucht blijkt dikwijls een ideale manier te zijn om je baby rustig te krijgen. Lekker met je baby op schoot in een schommelstoel wat heen en weer wiebelen zal vaak een gelijk effect hebben.

bewust puur banner

Lekker rondgedragen worden in een draagdoek, met het neusje tegen mama’s borst en een oortje dicht bij haar hart, is voor veel baby’s ook een rustgevende situatie. Ze krijgen niet alleen een vertrouwd maar zeker ook een veilig gevoel.

Op het moment dat je baby heel onrustig wordt zodra het bedtijd is dan kan inbakeren soms de oplossing zijn. Hoe dit inbakeren precies moet gebeuren kan je aangeleerd worden op het consultatiebureau. Ook als je baby op andere momenten van de dag veel huilt kan het stevig in een doek wikkelen voor een veilig en vertrouw gevoel zorgen.

Het klinkt misschien raar maar een groot deel van de baby’s zal beter, en rustiger, slapen op momenten dat het niet doodstil is in huis. Voornamelijk geluiden die voortdurend een gelijk ritme aanhouden hebben de voorkeur van veel kleintjes. Deze geluiden lijken namelijk op de geluiden die ze konden horen toen ze nog in de buik van hun mama zaten. Soms slaapt je baby dan ook beter als bijvoorbeeld de wasmachine aanstaat of een ander huishoudelijk apparaat een constant herhalend geluid maakt. Er zijn overigens cd’s en knuffelbeesten te koop met rustgevende geluiden voor baby’s.

naturaplaza superfoods banner