Take a fresh look at your lifestyle.

Het communicatiemiddel dat op nummer één staat bij een baby is huilen. Dit is niet zo vreemd want als je nog maar zo klein bent dan ben je nog niet zo bedreven in het op andere manieren communiceren. Ouders zullen dus moeten leren welk soort gehuil bij welke behoefte van hun baby hoort.

single reizen online banner

Vieze luier

Niemand zal het prettig vinden om in een vieze broek te moeten blijven liggen, ook een baby niet. Om kenbaar te maken dat er iets aan deze vervelende situatie moet veranderen zal een baby het dan ook op een huilen, en soms zelfs op een krijsen, zetten. Of je baby huilt vanwege een vieze luier is niet moeilijk te controleren en te verhelpen.

Honger

Op het moment dat een baby honger heeft zal er ook gehuild worden. Hoewel je aan deze behoefte gemakkelijk kunt voldoen is het toch beter om naar hongersignalen van je kindje uit te kijken voordat de huilbui in gang wordt gezet. Je baby zal dan onrustiger worden, de handjes in het mondje stoppen en de lippen gaan tuiten.

Slapen

Niet alle baby’s zullen vanzelf in slaap vallen als ze moe zijn. Veel baby’s hebben zelfs rust nodig op het moment dat ze in slaap willen vallen. Signalen die aangeven dat een baby slaap heeft zijn onder andere: geeuwen en in de oogjes wrijven met de handjes. Wanneer je deze tekenen leert herkennen kan een huilbui van een slaperig kleintje worden voorkomen.

bewust puur banner

Knuffelen

Een baby vindt het erg prettig om in de buurt van papa of mama te zijn. Wanneer een baby huilt, kun je even lekker knuffelen door je kleintje dicht tegen je aan te houden en zachtjes te praten. Veel ouders doen dit niet omdat ze bang zijn dat hun baby hierdoor verwend raakt. Dit is gedurende de eerste maanden van een mensenleven echter nog niet mogelijk. In deze periode kun je je kleintje niet te veel aandacht geven.

Ongemakken

Een baby kan om nog een heleboel andere reden het op een huilen zetten. Zo kan er bijvoorbeeld een boertje in de weg zitten of kan je kindje last hebben van darmkrampjes. Maar ook wanneer je baby zich niet zo lekker voelt is huilen de enige manier om dit aan je duidelijk te maken.

Je kleintje kan in een dergelijk geval ziek zijn, het te warm of te koud hebben of last hebben van een ander ongemak zoals een luier die niet prettig zit. Wanneer je baby al wat ouder is kunnen doorkomende tandjes soms tot een huilbui leiden. Het verlichten van de pijn in het mondje zal dan het huilen meestal stoppen. Dit kun je doen door je baby op een bijtring te laten kauwen of door speciale druppeltjes (te koop bij apotheek en drogist) op de plaatsen te smeren waar tandjes doorkomen.

naturaplaza superfoods banner