Take a fresh look at your lifestyle.

De voordelen van een draagzak of draagdoek

Op het moment dat je je baby graag dicht bij je wilt hebben, maar toch je handen ook vrij wilt houden, dan is een draagzak of een draagdoek waarschijnlijk de ideale oplossing. In tegenstelling tot een kinder- of wandelwagen zullen draagzakken en –doeken weinig ruimte innemen. Bovendien zijn deze drager vaak ook meer functioneel.

single reizen online banner

Aanschaf

Indien je plannen hebt om een draagzak of –doek aan te schaffen dan moet je met een aantal aspecten rekening houden. In een draagzak kun je je baby meestal maar in één houding dragen. Het is dus van essentieel belang dat je een draagzak kiest waarbij, zowel je baby als jezelf, een houding kan aannemen die enige tijd vol te houden is.

  • Voordat je een draagzak of draagdoek koopt is het belangrijk om uit te proberen of je deze gemakkelijk aan en uit kunt doen zonder hulp van anderen. Het omhangen van een draagdoek vereist meestal eerst wat oefening terwijl een draagzak dikwijls eenvoudiger en sneller omgedaan kan worden. Op het moment dat je je draagzak met één hand kunt openen en sluiten dan heb je je andere hand vrij om je baby te ondersteunen.
  • Verder is het draagcomfort voor ouder en kind essentieel. Zo moeten de banden breed genoeg zijn en niet en voldoende stevig zijn. Tevens mogen er voor je baby geen scherpe randjes of andere details aan zijn bevestigd. Bij het kiezen van een draagzak is het zaak dat je baby goed kan ademen, genoeg frisse lucht krijgt en in een correcte houding kan liggen. Je dient er verder op toe te zien dat je kleintje niet te ver weg kan zakken in de draagzak.

Draagzak

Een draagzak bevestigd om je lichaam met behulp van draagriemen of –banden. Er zijn diverse draagzakken te koop speciaal voor het dragen op de buik, of juist op de rug. Er zijn zelfs draagzakken die deze mogelijkheden combineren. Vaak kun je je baby in een draagzak met het gezichtje van je af of juist naar je toe dragen.

bewust puur banner

Draagdoek

Een draagdoek knoopt je volledig om je lichaam heen. In de vrije ruimte kun je dan je baby leggen. Een draagdoek is direct na de geboorte al te gebruiken door je baby er met heel het lichaampje in te leggen. Zodra je kindje groter wordt kun je de beentjes buiten de doek houden tijdens het dragen.

Voordelen

  • Door een draagzak of –doek te gebruiken heb je je handen vrij.
  • Verder zul je, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, minder ruimte in beslag nemen als je op stap gaat.
  • Bovendien is het voor de ontwikkeling van je baby erg goed als je deze vaak dicht bij je draagt.
  • Daarnaast zal je kindje rustiger zijn en minder huilen. De heupen en spieren van je baby zullen zich tevens beter ontwikkelen dan wanneer je een kinderwagen gebruikt.
  • Als bijkomend voordeel heeft de draagdoek dat je deze ook als dekentje of verschoningdoek voor je baby kunt gebruiken.
naturaplaza superfoods banner