Take a fresh look at your lifestyle.

Alles over het TSA slot

Alles over het TSA slot

Misschien heb je wel eens gehoord van een TSA Slot. Dit speciale slot is in sommige gevallen verstandig om aan te schaffen. Het slot is door de Amerikaanse overheid ontwikkeld na de aanslagen van 11 september.

single reizen online banner

TSA staat voor Transport Security Administration en is de instantie die bestaat om de veiligheid van reizigers in de VS te waarborgen. De bagage wordt daarbij extra gecontroleerd en daarom is het TSA slot ontwikkeld. Dit slot kan namelijk door de douane van Amerika gewoon geopend worden.

Normaal wordt je bagage gecontroleerd met een scan, maar in sommige gevallen moet de koffer ook opengemaakt worden. Je kunt makkelijk zien of een slot een TSA slot is door het logo wat erop staat.

De douane heeft lopers voor de TSA sloten

Een TSA slot is dus te herkennen aan het speciale logo. Dit heeft de vorm van een rode ruit en daar staat bij TSA. De douane ziet zo direct dat het zo’n slot is en kan deze met een speciale loper openmaken.

Alleen de douane heeft deze loper en kan dus als enige de sloten openmaken wanneer nodig. Nadat je bagage gecontroleerd is, wordt deze gewoon weer netjes gesloten en hoef je niet bang te zijn dat je spullen niet veilig zijn.

Als je een slot haalt wat geen TSA slot is, dan kan de douane deze niet eenvoudig openmaken en zal het slot opengebroken moeten worden. Door een TSA slot te gebruiken voorkom je dat dit gebeuren moet en weet je zeker dat alles intact blijft.

Meerdere luchthavens waar je een TSA slot zou moeten gebruiken

Er zijn meerdere luchthavens die een TSA standaard hanteren. Amerika is hier een land van, maar ook in Canada, Israël, Finland en Australië is het verstandig om een TSA slot aan je koffer te hangen.

Voor dit soort landen kun je dus het beste een koffer kopen die al een TSA slot heeft of een speciaal TSA slot los kopen voor je koffer. Met dit slot voorkom je dat de douane je koffer bij een controle moet forceren.

Het handige is dat heel veel koffers al zijn voorzien van een ingebouwd TSA slot. Zo hoef je deze niet meer apart aan te schaffen en weet je dat je koffer veilig is.

Een ingebouwd TSA slot of een los slot

Naast dat er koffers zijn met een ingebouwd TSA slot kun je zo’n slot ook gewoon los kopen. Dit is wel zo makkelijk als je al een prima koffer hebt waar niet zo’n slot op zit of met iets anders dan een koffer op reis gaat.

bewust puur banner

Als je bijvoorbeeld gaat backpacken heb je een rugtas bij je en bij een kortere trip is het makkelijker een reistas mee te nemen. Voor dit type bagage is een TSA slot wat los te koop is dan weer ideaal. Deze heeft dezelfde kwaliteit als een ingebouwd slot.

De douane kan het dus gewoon openmaken zonder dat er hierbij iets geforceerd of beschadigd hoeft te worden.

Kies een code die je makkelijk kunt onthouden

Zowel een ingebouwd als een los TSA slot heeft als je deze koopt fabriekscodes van 000 of 0000. Als je dit wilt wijzigen, zijn er een paar handelingen die je uit moet voeren. Het is wel aan te raden om de code na aankoop te veranderen.

Kies een code die je makkelijk kunt onthouden en dus niet snel zult vergeten. De sloten zelf worden ook met een goede gebruiksaanwijzing geleverd zodat je precies weet hoe je deze moet instellen. Hoe je jouw slot in moet stellen, hangt af van het type TSA slot dat je gekocht hebt. Lees dus goed de gebruiksaanwijzing door.

Zorg dat je een slot van goede kwaliteit koopt

De verschillende type TSA sloten die er op de markt te verkrijgen zijn, zijn in meerdere kwaliteiten te koop. Het is het allerbeste om een koffer met ingebouwd TSA slot te kopen.

Dit voorkomt voor een groot gedeelte dat het slot namelijk kapot gaat. Zorg dat je een goede kwaliteit koffer kiest en daarbij het TSA slot ook van goede kwaliteit is. Als je voor je rugzak of reistas een TSA slot wilt, is het ook erg belangrijk om voor een goed merk te gaan.

Lees daarvoor de recensies van de sloten om tot een weloverwogen besluit te komen.

Verschillende type TSA sloten voor verschillende soorten bagage

Voor je op reis gaat, is het verstandig om te kijken of je voor het land of de landen waar je heen vliegt een TSA slot nodig hebt. Zo voorkom je dat je koffer beschadigd geraakt wordt of het slot dat je erop hebt zitten, geforceerd moet worden.

Er zijn verschillende type TSA sloten en dan is het maar net wat voor type koffer, reistas of rugtas jij hebt. Je kunt kiezen voor een slot met een sleutel of een slot met een cijfercombinatie.

Ook kun je kiezen voor een slot met een keycard. Het is dus maar net wat je zelf handig vindt en wat kan bij je bagage.

naturaplaza superfoods banner