Take a fresh look at your lifestyle.

Acne en puistjes verwijderen, voorkomen en verminderen (met deze producten)

Was je de laatste tijd in het gangpad huidverzorging van een drogisterij of supermarkt ook op zoek naar een reinigingsproduct dat geschikt is voor mensen met acne? Dan zijn je vast en zeker de overweldigende keuzemogelijkheden op die gebied opgevallen. Gelukkig hoeft dit brede aanbod aan producten geen reden meer te zijn om je zorgen te maken: met een beetje extra kennis kun je namelijk de reiniger kiezen die bij jouw specifieke situatie past.

single reizen online banner

Ga voor het soort reiniger die jij het prettigst vindt

Hoe je van een product dat schuimt, of juist niet? Moet het product vast of vloeibaar zijn? Al dit soort eigenschappen van een reiniger zal afhangen van je persoonlijke voorkeur. Alle soorten reinigingsmiddelen voor je huid werken immers even goed. Je doet er dan ook goed aan om het soort product te kiezen waar je het meest vertrouwd mee bent.

In de regel zijn niet-schuimende reinigingsmiddelen wat minder droog dan de schuimende varianten. Niet-schuimende middelen zijn een goede keuze wanneer je huid van nature droog is, of als deze uitis gedroogd als gevolg van de behandelingen van acne. Er zijn een heleboel mensen die zweren bij het vermijden van vaste reinigingsmiddelen op je gezicht, maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn mits je maar het juiste product gebruikt.

Bepaal of je al dan niet een medicament nodig hebt

Medicinale reinigingsmiddelen voor acne zijn niet alleen in de vrije verkoop te verkrijgen, maar eveneens op doktersrecept, en in het gros van de gevallen bevatten deze producten benzoylperoxide, salicylzuur of zwavel. Het geregeld gebruiken van een medicinaal reinigingsmiddel kan je helpen bij de vermindering van verstopte poriën en het ontstaan van puistjes. Op het ogenblik dat je geen ander product voor de acnebehandeling gebruikt, dan is een medicinaal reinigingsmiddel absoluut een goede keuze. Indien je echter wel een ander medicament als behandeling tegen acne gebruikt, dan zal een medicinaal reinigingsmiddel je huid waarschijnlijk uitdrogen en onprettig aan laten voelen. In plaats daarvan dien je dan dus een niet-medicinale reiniger te kiezen, bij voorkeur een product dat speciaal bedoeld is voor een gevoelige huid.

Zorg ervoor dat je een gezichts- en geen lichaamsreiniger kiest

De huid van je gezicht, nek en decolleté is tamelijk dun en kwetsbaar. Het is om die reden dan ook niet verstandig om voor dit deel van je lichaam te kiezen voor een heerlijk ruikende, ultrazuiverende bodywash. Dit product is immers voor de reiniging van de rest van het lichaam bedoeld en mag om die reden niet op je gezicht worden gebruikt. Wanneer een product sterker is, wil dat nog niet direct zeggen dat het eveneens beter is, in het bijzonder wanneer het gaat om je huid. Je dient dan ook altijd een reinigingsmiddel te gebruiken dat speciaal is ontwikkeld voor het gezicht zodat de kans op irritatie tot het minimum kan worden te verkleind.

bewust puur banner

Richt je aandacht op hoe het product je huid laat aanvoelen en niet op de prijs

Aanzienlijk geprijsde reinigers voor het gezicht werken niet per definitie beter dan de goedkope varianten die te vinden zijn bij je lokale drogist of discountwinkel. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer je je geen duur product kunt veroorloven (of je gewoon geen enorme bedragen aan uit wilt geven.) Je doet je huid heus niet tekort door niet voor die hippe en geweldige trendy verpakking te kiezen, maar door te gaan voor het veel voordeligere product.

Je laat je beter leiden door hoe de reiniger je huid laat aanvoelen. Voelt je huid strak, droog of jeukende aan na het gebruik van een bepaald product? Dan heb je niet de juiste reiniger voor jou huid in handen en doe je er goed aan om over te stappen op een ander merk.

Vraag om advies aan een deskundige

Wanneer je nog altijd een overdonderd bent door alle producten die aan je voorbij zijn getrokken tijdens je zoektocht naar de ideale reiniger, dan kun je natuurlijk altijd een professional om raad vragen. Dit kan bijvoorbeeld een dermatoloog zijn waar je een afspraak mee hebt. Hem, of haar, kun je dan vragen welke effectieve reinigingsmiddelen hij, of zij, in gedachten heeft. Daarbij komt verder dat deze arts precies weet welke medicatie voor de behandeling van acne je gebruikt. Zo zul je dus gegarandeerd een persoonlijke aanbeveling krijgen.

Wanneer je niet onder behandeling bent van een dermatoloog, dan is advies van bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste erg handig. Een schoonheidsspecialiste kan dan bepaalde reinigingsproducten voorstellen en vaak zelfs enkele proefverpakkingen voor je hebben. Zo kun je eerst het product testen en beoordelen voordat je het daadwerkelijk aan gaat schaffen.

naturaplaza superfoods banner