Take a fresh look at your lifestyle.

Acne behandeling, bestrijden van jeugdpuistjes in 5 stappen!

Wanneer je door acne het gevoel hebt gekregen dat je in de steek wordt gelaten, dan ben je niet de enige. Het is immers volkomen normaal om je ontmoedigd en zelfs onzeker over jezelf te voelen als je het liefst zo snel mogelijk van acne af wilt komen. Voor jezelf zorgen is echter een prima reden om je weer goed te gaan voelen over je lichaam en daarnaast kan een goede zelfverzorging je een heuse boost geven op momenten dat je dit het meest nodig hebt.

single reizen online banner

Gezond eten

Gezond eten is natuurlijk goed voor je lichaam en zal je uiteindelijk helpen om je weer beter te gaan voelen. Door goed te eten zal heel je lichaam, en dus ook je huid, de voedingsstoffen krijgen die nodig zijn om in een optimale conditie te blijven.

Zijn er voedingsmiddelen die je dient te vermijden wanneer je acne hebt? Dat is inderdaad mogelijk. Een aantal kleinere onderzoeken hebben namelijk een verband aan weten te tonen tussen bepaalde voedingsmiddelen en de ernst van acne. Zo lijken zuivelproducten en voedingsmiddelen waar veel koolhydraten inzitten de grootste boosdoeners te zijn. Dit soort voedingsmiddelen veroorzaakt dan ook niet noodzakelijk acne bij een ander die een gave huid heeft, maar kunnen wel reeds bestaande uitbarstingen van acne erger maken. Op het moment dat een bepaalde soort voedsel je puistjes erger lijkt te maken, dan kun je dat dus beter uit de weg gaan.

Zorg voor voldoende slaap.

Je zult het toch werkelijk onder ogen moeten zien dat alles erger lijkt wanneer je moe en chagrijnig bent. Om die reden is het goed dat je elke nacht probeert om acht uur slaap te krijgen, of regelmatig een dutje te doen als je dat nodig hebt. Op het moment dat je goed uit bent gerust, is het namelijk veel eenvoudiger om de dingen in het juiste perspectief te blijven zien. Tevens dien je ervoor te zorgen dat je elke avond je gezicht reinigt voordat je gaat slapen. Het verwijderen van vuil, overtollige talg en make-up helpt je huid namelijk in vorm te komen en je eraan te herinneren dat je de behandelingen ook daadwerkelijk uit moet blijven voeren.

bewust puur banner

Doe geregeld aan lichaamsbeweging.

Een onderzoek vermoedt dat mensen die last hebben van acne de neiging hebben om minder te gaan bewegen, dan personen die wel een gave huid hebben. Voldoende lichaamsbeweging is echter een geweldige manier om te werken aan goed humeur, en dus om je slechte bui aan te pakken. Geregeld doen aan lichaamsbeweging zal niet alleen je hart en longen sterker maken, maar je ook helpen om je spanningen en stress de baas te worden en je eventuele angst en depressie te verlichten. Bovendien zul je, wanneer je je goed voelt over de dingen waar je lichaam toe in staat is, je aandacht meestal veel minder op je huid gaan richten. Na het sporten dien je wel altijd zo snel mogelijk te gaan douchen omdat zweet kan gaan irriteren en de aanwezige acne daardoor erger kan maken, in het bijzonder wanneer je last hebt van puistjes op je rug.

Begin met het behandelen van je acne, mits dat nog niets is gebeurd

Acne zal niet vanzelf verdwijnen, dus hoe eerder je met de behandeling start, hoe beter dat voor je zal zijn. Indien je last hebt van een milde vorm van acne, dan kun je een vrij verkrijgbaar product proberen. Wacht echter niet met het maken van een afspraak bij een arts wanneer je na een paar weken geen verbetering opmerkt. Je arts heeft namelijk een breed scala aan behandelingen tegen acne die je prima op weg kunnen helpen naar een gavere huid.

Het is natuurlijk buitengewoon eenvoudig om je hulpeloos te voelen wanneer je last hebt van acne en je bovendien niet weet op welke wijze je een einde kunt maken aan dit probleem. Wanneer je weet dat je een eerste stap hebt gezet om uw huid te verbeteren, dan zul je al snel merken dat je de touwtjes prima in eigen hand kunt houden:

Zoek deskundige hulp als dat nodig is

Acne kan een verontrustend probleem zijn, waardoor je je onzeker voelt of je je zelfs schaamt. Dit wil overigens niet per se zeggen dat je een ijdeltuit bent want een heleboel mensen die last hebben van acne voelen zich even ellendig als jij. Bovendien heeft ieder mens zo nu en dan wat mindere dagen, maar op het moment dat acne je leven zodanig beïnvloedt dat het je zelfrespect er negatief door wordt beïnvloed, is de tijd aangebroken om deskundige hulp in te schakelen. Je kunt hier bijvoorbeeld over gaan praten met je huisarts. Zet dus al je negatieve gevoelens en schaamte opzij. Onder andere tekenen van een depressie, angstgevoelens, een sociaal isolement waarin je terecht bent gekomen en misschien zelfs gedachten aan zelfdoding zijn enkele waarschuwingssignalen die je niet mag negeren. Zeker in dat soort gevallen dien je direct hulp in te roepen. Samen met een deskundige kun je dan gaan werken aan het jezelf weer beter gaan voelen.

naturaplaza superfoods banner