Take a fresh look at your lifestyle.

Wordt elke dag wakker met een schitterende huid door rozenwater

Rozenwater, je hebt het vast al eens zien staan in de schappen van de drogist. De kans is groot dat je er gewoon voorbij bent gestapt, omdat je geen flauw idee hebt wat je met dit product kunt doen. Dat is best zonde want rozenwater is een echt wondermiddel op schoonheidsgebied, terwijl het maar een paar euro kost.

single reizen online banner

Wat is rozenwater precies en wat doet het?

Zoals de naam reeds doet vermoeden, wordt rozenwater gemaakt van rozenblaadjes. Maar rozenwater wordt niet zomaar van eender welke rozenblaadjes gemaakt. De beste rozen voor het water zijn Rosa Damascena, Rosa Centifolia en Rosa Gallica.

Rozenwater is een vloeistof dat gemaakt wordt door rozenbladeren te laten weken in water. Het wordt door de zoete geur vaak gebruikt in parfums, maar soms ook in etenswaren zoals limonade en desserts. Rozen water komt oorspronkelijk uit Perzië, tegenwoordig Iran, maar wordt al een lange tijd wereldwijd gebruikt. Niet alleen vanwege de geur en smaak, maar ook omdat het allerlei voordelen schijnt te hebben.

Hierdoor zit rozen water boordevol vitamine A, B3, C, D, E en andere antioxidanten. Daarom kan rozenwater perfect als verzorgingsproduct gebruikt worden. De antioxidanten in het water werken namelijk ontstekingsremmend. Ook stimuleert het de bloedcirculatie van de huid en herstelt het de pH-waarde van je huid.

Bovendien wordt de huid gereinigd en vermindert het water roodheid op je gezicht.  Rozenwater kan ook helpen om acne te verminderen. De vitamine C en E verstevigen de poriën en geven je huid extra hydratatie. Ook krijgt je huid meteen een boost van deze vitamines.

Waar moet je op letten als je Rozenwater koopt?

Vaak kan je cosmetisch rozen water, wat je kan kopen bij de drogist, niet drinken. Wil je rozenwater drinken? Check dan altijd het etiket of dat kan. Puur rozenwater kan je bij de natuurwinkel kopen. Heb jij een gevoelige of snel geïrriteerde huid? Dan is rozenwater wellicht iets voor jou. De vitamine A en C die in dit product zitten, hebben namelijk ontstekingsremmende eigenschappen.

Rozenwater

bewust puur banner

Het bevat namelijk allerlei vitamines en anti-oxidanten. Lees hieronder waar je rozenwater zoal voor kunt gebruiken en waarom het zo goed is voor de huid.Rozenwater is een geweldig product voor het bewaren van je natuurlijke pH-waarde. Onze huid heeft van nature een pH waarde van 4 tot 6. Door het gebruik van producten als facewash, maskers, moisturizers, make-up en andere producten, wordt de pH waarde van onze huid aangetast.

Omdat rozenwater pH neutraal is, kan het je de oorspronkelijke pH waarde van de huid op een natuurlijke manier in balans brengen.Het is ook een fijn product om huidproblemen te bestrijden. Ook als je een gevoelige huid hebt die snel rood en geïrriteerd wordt, zou rozenwater goed kunnen helpen. Heb jij bijvoorbeeld last van eczeem? Probeer het middel uit om je huid rustiger te krijgen.

Andere oplossingen voor huidaandoeningen

Wat ook een oplossing is als je last hebt van eczeem of andere huidaandoeningen, is om een waterontharder aan te schaffen. De waterontharder zet je op de waterleiding en door de magnetische werking van de ontharder krijg je geen kalk meer in het water en wordt het water “zachter”. Hierdoor heb je niet alleen geen kalkaanslag meer op de leidingen maar ook mensen met een huidaandoening profiteren hiervan omdat ze minder last krijgen van de symptomen.

Doordat je geen kalkaanslag meer krijgt op de leidingen zorg je ervoor dat je apparaten langer meegaan en er minder energie nodig is om het water door de leidingen te krijgen. Op deze manier bespaar je al snel honderden Euro’s per jaar en zorg je dat het aankoopbedrag zo is terugverdiend.

Er zijn vele mensen online te vinden die positief zijn over de aanschaf van een waterontharder.

De combi van het kopen van rozenwater en een waterontharder kunnen dus een goede oplossing zijn voor jouw huid- en gezondheidsproblemen.

naturaplaza superfoods banner