Take a fresh look at your lifestyle.

Fillers: wat zijn ze en waar zijn ze goed voor?

Fillers zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden in de cosmetische industrie. Ze worden gebruikt om rimpels en fijne lijntjes te verminderen, volume toe te voegen aan de lippen en wangen, en om de contouren van het gezicht te verbeteren. Maar wat zijn fillers precies en waar zijn ze goed voor?

single reizen online banner

Wat zijn fillers?

Fillers zijn injecteerbare stoffen die worden gebruikt om volume toe te voegen aan het gezicht en om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Er zijn verschillende soorten fillers beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen. De meest voorkomende fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur, een stof die van nature in het lichaam voorkomt en die helpt om vocht vast te houden en de huid gehydrateerd te houden. Andere fillers zijn gemaakt van collageen, calciumhydroxylapatiet en polymelkzuur.

filler in de onderlip

Waarvoor worden fillers gebruikt?

Fillers worden gebruikt om verschillende redenen, waaronder:

bewust puur banner
  1. Rimpels en fijne lijntjes verminderen: Fillers kunnen worden gebruikt om de tekenen van veroudering te verminderen door het opvullen van rimpels en fijne lijntjes. Dit kan worden gedaan door fillers in de huid te injecteren, waardoor het volume wordt hersteld en de huid er gladder uitziet.
  2. Volume toevoegen aan de lippen: Fillers kunnen ook worden gebruikt om volume toe te voegen aan de lippen. Dit kan helpen om dunne lippen voller te maken en om de lipcontouren te verbeteren.
  3. Verbeteren van de contouren van het gezicht: Fillers kunnen worden gebruikt om de contouren van het gezicht te verbeteren. Dit kan worden gedaan door fillers in de jukbeenderen, kin of neus te injecteren, waardoor het gezicht er meer gedefinieerd uitziet.
  4. Herstellen van verlies van volume: Naarmate we ouder worden, verliezen we volume in ons gezicht. Dit kan leiden tot een vermoeide en ingevallen uitstraling. Fillers kunnen worden gebruikt om dit verlies van volume te herstellen en het gezicht er jeugdiger uit te laten zien.

Hoe werken fillers?

Fillers werken door het opvullen van de ruimtes onder de huid. Wanneer fillers in de huid worden geïnjecteerd, vullen ze de ruimte op en herstellen ze het volume dat verloren is gegaan. Dit kan helpen om rimpels en fijne lijntjes te verminderen en om de contouren van het gezicht te verbeteren. De meeste fillers zijn ook voorzien van lidocaïne, een verdovende stof die ongemak tijdens de injectie minimaliseert.

nachtcrème opdoen

Zijn fillers veilig?

Fillers worden over het algemeen als veilig beschouwd, maar zoals bij elke medische procedure zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van fillers. De meest voorkomende bijwerkingen zijn roodheid, zwelling en blauwe plekken op de injectieplaats, maar deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Het is belangrijk om alleen behandeld te worden door een gekwalificeerde en ervaren cosmetisch arts, om eventuele bijwerkingen te voorkomen. Zo kun je voor fillers Maastricht terecht bij Kliniek aan de Maas.

naturaplaza superfoods banner