Take a fresh look at your lifestyle.

Last van kalknagels? Zo behandel je ze effectief

Kalknagels, ook wel bekend als schimmelnagels, kunnen een vervelend en ongemakkelijk probleem zijn. Ze worden gekenmerkt door verdikking, verkleuring en broosheid van de nagel. Gelukkig zijn er verschillende effectieve behandelingen beschikbaar om van kalknagels af te komen. In dit artikel zullen we enkele van deze behandelingen bespreken, zodat je binnenkort weer gezonde en mooie nagels kunt hebben.

single reizen online banner

Wat zijn kalknagels?

Kalknagels worden veroorzaakt door een schimmelinfectie die de nagel en het omliggende weefsel aantast. Deze schimmels gedijen goed in vochtige en warme omgevingen, zoals zwembaden, douches en sportschoenen. Het is belangrijk om te weten dat kalknagels besmettelijk zijn en gemakkelijk van persoon tot persoon kunnen worden overgedragen.

Behandelingen voor kalknagels

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om kalknagels effectief te behandelen. Hieronder worden enkele van de meest voorkomende en effectieve behandelingen besproken:

Anti Schimmel Crèmes en -zalven:

Het gebruik van anti-schimmel crèmes en -zalven is een veelvoorkomende kalknagel behandeling. Deze producten bevatten antischimmel medicijnen die de schimmel bestrijden en de groei ervan remmen. Het is belangrijk om de crème of zalf regelmatig aan te brengen volgens de instructies van de fabrikant en dit vol te houden tot de infectie volledig is verdwenen.

Antischimmelpillen:

In sommige gevallen kan een arts antischimmelpillen voorschrijven om kalknagels te behandelen. Deze pillen werken van binnenuit en bestrijden de schimmel in het lichaam. Ze kunnen effectiever zijn dan lokale behandelingen, maar hebben vaak wel bijwerkingen. Raadpleeg altijd een arts voordat je antischimmelpillen gaat gebruiken.

Nagellak met antischimmel werking:

Er zijn speciale nagellakken op de markt die antischimmel werking hebben. Deze nagellakken bevatten schimmelwerende ingrediënten die de schimmels op de nagel bestrijden en de groei ervan remmen. Het is belangrijk om de nagellak regelmatig aan te brengen en het oude laagje voorzichtig te verwijderen voordat je een nieuwe laag aanbrengt.

bewust puur banner

Laserbehandeling:

Laserbehandeling kan ook een effectieve manier zijn om kalknagels te behandelen. Deze behandeling maakt gebruik van laserlicht om de schimmels te doden en de nagel te herstellen. Het aantal benodigde sessies kan variëren, afhankelijk van de ernst van de infectie. Het is belangrijk om een ervaren arts te raadplegen voordat je een laserbehandeling ondergaat.

man met nagellak

Preventieve maatregelen

Naast de behandelingen is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om kalknagels te voorkomen en te voorkomen dat de infectie terugkeert. Enkele tips zijn:

Houd je voeten schoon en droog:

Droog je voeten goed af na het douchen en zorg ervoor dat je schoenen en sokken schoon en droog zijn voordat je ze aantrekt. Dit helpt om een vochtige omgeving te voorkomen waarin schimmels gedijen.

Draag ademende schoenen:

Kies voor schoenen die ademend zijn en vocht goed kunnen afvoeren. Vermijd het dragen van strakke schoenen of schoenen die je voeten afsluiten, omdat dit vocht en warmte kan vasthouden.

Verander regelmatig je sokken:

Het regelmatig verwisselen van sokken helpt om je voeten droog te houden en de groei van schimmels te voorkomen. Kies bij voorkeur voor sokken gemaakt van ademende materialen zoals katoen.

naturaplaza superfoods banner