Take a fresh look at your lifestyle.

Hoe weet je of het een jongen of meisje zal worden?

Een heleboel aanstaande ouders krijgen (soms stiekem) een voorkeur voor het geslacht van hun ongeboren baby. Het allerbelangrijkste is weliswaar de gezondheidstoestand van het kindje, maar zeker wanneer het gezin al uit meerdere kinderen bestaat dan zal het geslacht van de baby een grotere rol gaan spelen. Veel aanstaande moeders willen bijvoorbeeld graag een meisje met wie ze lekker kunnen tutten. Aanstaande vaders willen echter vaak juist graag een zoon om samen mannendingen mee te doen en om zo de familienaam door te kunnen geven.

single reizen online banner

Geslachtsbepaling

De bepaling van het geslacht van een baby vindt al plaats tijdens de bevruchting. Er zijn namelijk twee soorten chromosomen bij de geslachtscellen te onderscheiden: X en Y. Een eicel is altijd een X terwijl de zaadcel een X of een Y kan zijn. Een combinatie XX is een meisje en XY een jongen. De man is dus degene die bepaalt wat het geslacht is van een kind waardoor het niet altijd toeval is als in een gezin enkel maar meisjes, of juist jongens, voorkomen.

Echo

Tijdens de twintig wekenecho kan er vaak al worden bepaald of de baby een jongen of een meisje is. Ongeveer de helft van de mensen wil voor de geboorte al weten of ze een zoon dan wel een dochter kunnen verwelkomen. Zodra je namelijk het geslacht van je baby weet kun je veel gerichter inkopen gaan doen. Uiteraard dien je toch altijd rekening te houden met het feit dat er tijdens deze echo geen honderd procent zekerheid kan worden gegeven. De twintig wekenecho is echter wel de enige betrouwbare manier om het geslacht van je ongeboren baby te bepalen.

bewust puur banner

Onzinverhalen

Er doen een heleboel onzinverhalen de ronde over het geslacht, of de geslachtsbepaling, van een ongeboren baby.

  • Zo beweren sommige mensen dat je hier invloed op uit zou kunnen oefenen door een bepaald dieet te volgen, op een speciale manier seks te hebben of iets dergelijks. Al deze verhalen berusten echter op onwaarheden, het geslacht zal bepaald worden tijdens de bevruchting door het chromosoom dat de spermacel bij zich draagt.
  • Andere verhalen die verteld worden zijn: de hartslag van de ongeboren baby zou verraden van welk geslacht het kindje zou zijn. Maar ook de dracht van de aanstaande moeder zou hierover uitsluitsel kunnen geven volgens sommigen. Niets is echter minder waar.

Gissingen

Al van oudsher proberen mensen te raden wat het geslacht van een ongeboren baby zal zijn. Indien het goed werd geraden dan was dat puur toeval. Bovendien is geen enkele zwangerschap gelijk en kan een vrouw twee zoons ter wereld hebben gebracht maar ook twee totaal verschillende zwangerschappen door hebben gemaakt. Het blijft uiteraard wel leuk om tijdens de zwangerschap er de volksverhalen op na te slaan en achteraf te bekijken welke in jou geval gelijk hadden.

naturaplaza superfoods banner