Take a fresh look at your lifestyle.

Het geslacht bepalen van je baby

Een man maakt twee soorten zaadcellen aan vrouwelijke (met een X-chromosoom) en mannelijke (met een Y-chromosoom). Uit wetenschappelijk onderzoek is vast komen te staan dat Y-zaadcellen zwakker, kleiner en sneller zijn dan de X-zaadcellen. Met deze wetenschap kun je een aantal dingen doen om het geslacht van je baby een beetje te sturen.

single reizen online banner

Tijdstip van geslachtsgemeenschap

Het uitoefenen van invloed op het geslacht van een baby is gebaseerd op een juiste timing van de geslachtsgemeenschap gedurende de cyclus van de vrouw.

  • Op het ogenblik dat je vrijt dicht bij het moment van ovulatie, dan zal de kans op het krijgen van een jongen groter worden. Dit heeft te maken met het feit dat Y-zaadcellen harder kunnen zwemmen en daardoor eerder bij de rijpe eicel kunnen zijn.
  • Wanneer je drie of meer dagen voor de eisprong geslachtsgemeenschap hebt dan zal juist de kans op een meisje toenemen omdat een heleboel zwakkere Y-zaadcellen in de tussentijd al zijn bezweken.
  • Een of twee dagen voor de eisprong zijn de kansen voor beide soorten zaadcellen gelijk en is dus de kans op het krijgen van een jongen of meisje even groot.

Vrouwelijk orgasme

Als een vrouw een orgasme bereikt dan zal ze een stof afscheiden in haar vagina, dat ervoor zorgt dat de omgeving minder zuur wordt. De Y-zaadcellen zullen daar dankbaar gebruik van maken waardoor de kans op een jongen toe zal nemen. Met andere woorden: als je graag een meisje wilt dan kan de vrouw beter geen orgasme krijgen.

Houding

De houding en de diepte van de penetratie tijdens het vrijen zijn ook essentieel bij het beïnvloeden van het geslacht van de baby. Als de penetratie minder diep is zal de omgeving zuurder maken en daarbij de weg, die de zaadcellen af moeten leggen voordat ze de rijpe eicel bereiken, langer maken. Om een jongen te krijgen is het dus beter om diep te penetreren en voor een meisje is een minder diepe penetratie aan te raden.

bewust puur banner

Aantal zaadcellen

Het aantal zaadcellen zal ook invloed uitoefenen op het geslacht van de baby.

  • Zo dien je als je een jongen wilt geen zaadlozing te hebben in de twee dagen voor het moment dat de vrouw het meest vruchtbaar is.
  • Voor een meisje moet je elke dag vrijen van drie dagen voor de eisprong tot drie dagen erna.

Het dragen van strak ondergoed wordt afgeraden, al zou je denken dat dit zou de kans op een meisje zou vergroten. Losse boxershort echter zullen de kans op een jongen wel groter maken. Bij losser ondergoed worden de Y-zaadcellen namelijk minder geholpen.

Een warm bad voor de geslachtsgemeenschap zal het verwekken van een meisje bevorderen terwijl een bad op kamertemperatuur de Y-zaadcellen zal helpen. Door een kop koffie (met cafeïne) vlak voor de daad zullen de Y-zaadcellen bovendien een extra opkikker krijgen.

naturaplaza superfoods banner