Take a fresh look at your lifestyle.

Gezond leven tijdens de zwagerschap

Een ongeboren baby wordt sterk beïnvloed door alles wat de moeder eet of drinkt maar ook door een heleboel dingen die ze doet. Wanneer een aanstaande moeder bijvoorbeeld rookt, alcohol drinkt of drugs gebruikt, zal de baby in haar buik daar een negatief effect van ondervinden.

single reizen online banner

Gezond leven

Het is voor iedereen goed om er een gezonde manier van leven op na te houden:

  • gezond eten
  • voldoende bewegen
  • niet te roken
  • drugs te gebruiken
  • alcoholische drank te drinken

Voor zwangere vrouw is dit alles echter van een nog groter belang. Haar leefwijze heeft immers directe gevolgen voor haar ongeboren kind. Zo kan bijvoorbeeld roken tijdens een zwangerschap ervoor zorgen dat de baby niet goed groeit of bepaalde aangeboren afwijkingen krijgt. Het drinken van alcoholische drank als je zwanger bent beïnvloed eveneens op een negatieve manier de ontwikkeling van de ongeboren vrucht en kan zelfs leiden tot ernstige schade. Een aan drugsverslaafde moeder zal een kindje op de wereld zetten die direct af moet gaan kicken van de drugs die het voor diens geboorte al binnenkreeg en verslaafd aan is geraakt.

bewust puur banner

Voeding

Een zwangere vrouw hoeft, in tegenstelling tot wat nog altijd veel mensen denken, niet voor twee te eten. Toegeven aan extreme snoepbuien of schranspartijen is dan ook zeker niet aan te raden. Je gewicht zal daardoor namelijk alleen maar onnodig toenemen en de kans op bepaalde zwangerschapskwaaltjes vergroten. Door zuinig te zijn met suiker, vet en zout zorgt je als zwangere het beste voor je je eigen lichaam maar ook voor ongeboren baby. Bovendien zul je na de geboorte weer eerder op je ideale gewicht zijn als je niet extreem veel bent aangekomen door te veel snoepen en snacken tijdens de zwangerschapsmaanden.

Bewegen

Zolang als het geen kwaad kan voor de ongeboren baby dan is voldoende bewegen tijdens een zwangerschap echt aan te raden. Je krijgt op die manier een goede conditie waardoor je tijdens het bevallen een beter uithoudingsvermogen zult hebben. Daarnaast voorkomt voldoende beweging ook bepaalde zwangerschapskwaaltjes. Indien je regelmatig aan sport doet is het wel goed van tevoren te informeren bij de begeleider van je zwangerschap hoelang je met bepaalde activiteiten door mag gaan. Doe je bijvoorbeeld aan een vechtsport dan is het incasseren van trappen zelfs gevaarlijk als je zwanger bent, maar kun je nog wel een bepaalde tijd een aangepaste training blijven volgen.

Ongezonde gewoontes

Hoewel ongezonde gewoontes voor iedereen slecht zijn is het voor een aanstaande moeder van een nog groter belang om deze direct af te zweren in het belang van het kleintje dat met de gevolgen ervan te maken zal gaan krijgen. Met andere woorden: wanneer je zwanger bent, of beter nog wanneer je dit graag wilt worden, dan dien je te stoppen met roken, alcoholische drank te laten staan en drugs uit je leven te bannen. Daarnaast dien je gevarieerd en gezond te eten en voldoende te bewegen zodat je lichaam in een goede conditie zal komen en de ongeboren baby onder de meest optimale omstandigheden zich kan ontwikkelen.

naturaplaza superfoods banner