Take a fresh look at your lifestyle.

De trends in PVC vloeren voor 2021

De trends in PVC vloeren voor 2021

PVC VloerenWat is nu eigenlijk een PVC vloer? Waarschijnlijk heb je er al een flink aantal keren overheen gelopen. Een moderne PVC vloer is praktisch niet te onderscheiden van laminaat, hout of tegels. Maar het bestaat uit meerdere lagen kunststof en een beschermlaag. Het kan in iedere houtsoort of tegel worden geleverd. Het materiaal is duurzaam (er zijn vloeren die 25 jaar meegaan) onderhoudsarm, isolerend en uitermate geschikt voor vloerverwarming. Hiermee kan PVC op de vloer de concurrentie van andere materialen moeiteloos aan.

single reizen online banner

Hoe wordt een PVC vloer gelegd?

Er zijn twee methodes waarop een PVC vloer wordt gelegd:

1. Verlijmen

Op beton- en andere kwaliteitsvloeren kan de het PVC direct worden gelijmd. Het is wel noodzakelijk om een vakman te laten beoordelen in hoeverre je vloer geschikt is voor lijmen. Neem op dat punt geen risico omdat het immers de bedoeling is om vele jaren plezier te hebben van je vloer.

2. Verlijmde stroken

Een tweede optie is een systeem waarbij het PVC al verlijmd is op een ondergrond. De stroken kunnen dan gelegd worden op de manier waarbij dat gebeurt bij hout en laminaat. Zonder lijm is deze klik methode natuurlijk veel eenvoudiger.

Onderhoud

Een PVC vloer is makkelijk te onderhouden. Stofzuigen en nadien even dweilen is in het algemeen voldoende. Af en toe behandelen met een polish is de volgende en laatste stap.

bewust puur banner

Trends in 2021

Hieronder vind je een aantal trends op het gebied van vloeren in 2021.

1. Brede en lange planken

PVC motiefDe meeste fabrikanten hebben ook brede en lange planken in het assortiment opgenomen. Dat is weer eens wat anders en bespaart ook geld. Zowel qua materiaal als wat betreft het leggen ben je minder kwijt dan bij kortere en smallere stroken. Deze PVC vloeren zijn met name bedoeld voor grotere kamers. In een kleine kamer werkt deze soort van vloer niet echt goed.

2. Visgraat

In de middeleeuwen was een visgraat vloer het bewijs dat de eigenaar niet op een florijn of andere valuta hoefde te letten. De vloeren werden door vaklui met duurdere houtsoorten tot in perfectie gelegd. Vandaag de dag is deze chique vloer weer helemaal terug in PVC. Ook andere patronen kunnen worden gekozen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken op de prijs van de vloer of het leggen daarvan. Ook de Hongaarse punt, een variatie op visgraat zal de komende jaren een trend worden.

3. Tegels leggen

PVC met een look van tegels kan je in alle kleuren en maten krijgen. Al een tijdje is beton een echt populaire vloer. Het past perfect bij een industrieel interieur, maar ook als een stoer element bij een andere soort inrichting. Deze PVC kan ook tegen een stootje en ook is de beschermlaag nauwelijks gevoelig voor vlekken. Het blijft derhalve mooier dan echt beton. Een tweede optie is een PVC vloer met leisteen als  motief. Ook deze vloer is duurzaam en gaat lang mee. De leisteen-look is beslist authentiek. In opkomst is de vloer met metal-look. Deze geven glans aan de woning of juist een bijzonder effect met geoxideerde metalen.

naturaplaza superfoods banner