Take a fresh look at your lifestyle.

De thermostaat zorgt voor comfort in huis

De gasprijs is recentelijk explosief gestegen. In vergelijking met vorig jaar is de gasprijs zo’n 50 procent omhoog gegaan. Een gemiddeld gezin gaat naar verwachting zo’n 100 euro per maand meer betalen. Vooral mensen met een slecht geïsoleerde woning zijn de pineut.

single reizen online banner

Isoleren en slim verwarmen

Door de hoge gasprijs is de noodzaak van efficiënt omgaan met energie aangetoond. Een goed geïsoleerde woning en verantwoord omgaan met de warmte zorgt voor een energiezuinig gebruik. Een slimme thermostaat communiceert met de cv-ketel. Dit gaat verder dan het uitsluitend instellen van een bepaalde temperatuur. Met een opentherm thermostaat wordt de woning gelijkmatig verwarmd op basis van een besturingssysteem. Dit wordt moduleren genoemd wat zorgt voor een voordelig energieverbruik.

parfum lekker in je trui

Een lager verbruik met gelijkmatige verwarming

Het moduleren zorgt niet alleen voor een lager verbruik, maar zorgt ook voor een hoger wooncomfort. In plaats van de temperatuur hoog of laag te zetten met een conventionele thermostaat, wordt de woning verwarmd op basis van de huidige en ingestelde temperatuur. Dit zorgt ervoor dat er geen temperatuurverschillen ontstaan. Ook voor de cv-ketel is de gelijkmatigheid beter voor het behoud. Een ketel gaat langer mee als het blijft branden in plaats van iedere dag meerdere malen uit- en aanzetten.

bewust puur banner

thermostaatkraan

Slimme thermostaten zijn ook modulerend

Een OpenTherm thermostaat is niet op elke cv-ketel toe te passen. De meeste ketels gefabriceerd vanaf 2015 zijn modulerend. Hetzelfde geldt voor de zogeheten slimme thermostaten. Deze thermostaten zijn niet alleen modulerend, maar kennen diverse instelmogelijkheden en hebben een zelflerende module. Dit betekent dat de cv-ketel zich automatisch aanpast aan het gebruikersniveau. ’s-Nachts of tijdens vaste tijden dat er geen bewoners aanwezig zijn, wordt de temperatuur op een energiezuinige stand geschakeld. Veel slimme thermostaten zijn op afstand via WIFI te bedienen.

Met een slimme thermostaat bereik je het meeste comfort omdat de instelling vrij uitgebreid is. Voor elk uur van de dag is de temperatuur in te stellen. Met de smartphone kan de instelling eenvoudig incidenteel gewijzigd worden. Een aanvulling op de thermostaat is de zoneregeling. Met slimme knoppen op de radiatoren kun je afzonderlijke ruimten apart instellen bijvoorbeeld de slaapkamers of werkkamer.

naturaplaza superfoods banner