Take a fresh look at your lifestyle.

Dit is waarom een hoekbank zo populair is

Overweeg je om jouw woonkamer een make-over te geven? Je wilt misschien een lege ruimte opvullen, maar weet nog niet hoe. Een poef kan dan een optie zijn, maar natuurlijk mag in geen enkele woonkamer een bankstel ontbreken om heerlijk onderuit te kunnen liggen. Welk bankstel het hoogst scoort op het gebied van comfort? Een hoekbank! In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van dit type bankstel voor je op een rijtje. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

single reizen online banner

Past in ieder interieur

De hoekbank is met een ware opmars bezig. In steeds meer interieurs kom je een hoekbank taupe tegen. Je vindt ze in allerlei verschillende soorten, stijlen en maten. Kortom, er is voor elk interieur wel een geschikte hoekbank te vinden. Bovendien kun je met een modulair bankstel in een handomdraai een hoekbank creëren. En ja, een hoekbank kan ook een prima aanvulling zijn in een kleinere living. Je zou het misschien niet zeggen, maar een (grote) hoekbank neemt optisch minder ruimte in dan een kleine bank met losse stoelen. Ook kan het chaise longue gedeelte dienen als een soort scheidingswand met de rest van de kamer. Je kunt er als het ware verschillende ruimtes mee afbakenen, waardoor de kamer een stug overzichtelijker oogt.

bewust puur banner

woonkamer met hoekbank

Heel erg comfortabel

Weliswaar een voor de hand liggend voordeel, maar toch wel de moeite waard om even te benoemen. Een bank moet comfortabel zijn, en dat zit bij een hoekbank gelukkig wel goed. Toegegeven, een bankstel moet altijd goed scoren op het vlak van comfort, maar toch zit en/of lig je op een hoekbank vaak nét iets lekkerder. Hoe dat kan? Nou, de zachte kussens en ook het dikwijls diepere zitvlak, om slechts enkele voorbeelden te noemen. En dan hebben we het nog niet gehad over het chaise longue gedeelte dat eraan zit. Dat is natuurlijk dé perfecte plek om heerlijk onderuit te liggen en een film te kijken.

naturaplaza superfoods banner