Take a fresh look at your lifestyle.

Geurdiffuser in huis, de rustgevende trend van nu.

Je maakt je huis graag gezellig. Steekt kaarsjes aan, je dimt de lichten en zet een fijn muziekje op. Of je doet juist de gordijnen en ramen open om frisse lucht binnen te krijgen. Behalve een fijn interieur, mooie kleuren op de muren en een goede sfeer kan een geur ook heel veel doen in je huis. Geuren brengen gevoelens met zich mee, of herinneringen. En met een geurdiffuser krijg jij de geur in je huis die jij wilt.

single reizen online banner

Wat is een geurdiffuser?

Eigenlijk kun je een geurdiffuser zien als een kleine luchtbevochtiger. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. In verschillende kleuren en materialen. Maar ook in allerlei vormen. Zoek je een hippe eyecatcher in een modekleur? Of wil je de natuurlijke look van een houten organische vorm? Er zijn zelfs geurdiffusers met licht! In de geurdiffuser zit een bakje water. Je doet de stekker in het stopcontact en de rest gaat vanzelf. Door snelle trillingen wordt het water omgezet in nevel. Je kunt er voor kiezen om de diffuser aan te zetten zonder geur, zodat je er alleen water uit komt. Dit is zeker in de winter erg fijn, wanneer je bijvoorbeeld last hebt van droge lippen en een droge huid.

Waarom geuren gebruiken in je huis?

Je kunt met geuren spelen in je huis. Doe in de ochtend bijvoorbeeld een frisse geur in de diffuser om lekker mee wakker te worden. ’s Avonds kun je kiezen voor een warme, relaxte geur om heerlijk bij te ontspannen. Maar geuren kunnen ook ‘helpen’. Citrus is bijvoorbeeld een geur waar muggen niet van houden, dus als je dat op een zomeravond in je diffuser doet heb je geen last meer van ongedierte. Zelfs baby’s kun je beter laten slapen met behulp van dit wonderlijke apparaatje. Ga kies dan bijvoorbeeld voor lavendelolie, dit werkt ontspannend. Maar je kunt ook geurtjes verdoezelen, zoals bijvoorbeeld die vieze kattenbak. Je kunt zelf kiezen hoe sterk je de geur in je huis wilt hebben. Hoe meer druppels je gebruikt, hoe sterker de geur wordt. Kies dus voor een sterke geurbeleving of een meer neutrale geur.

bewust puur banner

geurdiffuser voor in huis

Welke geuren helpen waarbij?

  • Dennengeur: werkt heel goed tegen verkoudheid.
  • Eucalyptus: een goede zuivering van de lucht, minder last van ademhalingsproblemen.
  • Lavendel: een ontspannende geur, kan helpen tegen stress en angst en kan er voor zorgen dat de nachtrust beter wordt.
  • Limoengras: deze geur is kalmerend en werkt heel goed tegen insecten.
  • Pepermunt: goed voor je concentratie, het maakt je rustig en minder gestresst. Het kan zelfs je spijsvertering verbeteren.
  • Sinaasappel: een geur die je blij maakt, maar die ook werkt tegen verkoudheid. De geur werkt goed tegen stress en spanning. Maar: ook tegen muggen!
  • Tea tree: deze frisse en kruidige olie werkt tegen keelklachten. Maar het kan ook oppeppend werken bij depressieve gevoelens of vermoeidheid.

De 3 mooiste geurdiffusers

  1. Bamboo Geurdiffuser: een mooie ronde vorm met hout en wit. Past eigenlijk in elk interieur.
  2. Rituals The Perfume Genie 2.0: als je van blinkend goud houdt is deze geurdiffuser perfect voor in jouw huis.
  3. Nixnix Aroma Diffuser: wil je een onopvallende geurdiffuser? Dan is dit exemplaar perfect.

Met een geurdiffuser haal je dus niet alleen een mooie eyecatcher in huis, maar ook een wereld aan geuren. Je kunt kiezen of je wilt ontspannen, of juist wel wat extra energie kunt gebruiken. Zo geef je niet alleen je huis extra sfeer, maar ook je eigen humeur een boost!

naturaplaza superfoods banner