Take a fresh look at your lifestyle.

7 Tips voor goedkope kleding die je (misschien) nog niet kent

Een paar broeken, enkele T-shirts, een extra jas… het kost behoorlijk veel geld om elk jaar je garderobe aan te vullen met nieuwe kleding. Maar wat als het goedkoper kon? Wij verzamelden een paar tips om zo voordelig mogelijk kledij te kopen.

single reizen online banner

Koop tweedehands

Op zoek naar goedkope kleding? Op de tweedehandsmarkt vind je alles om je garderobe te vullen, van kleedjes tot accessoires. De kwaliteit is vaak even goed als bij nieuwe stuks, want heel wat kledij wordt verkocht omdat het amper wordt gedragen, en het lager prijskaartje is mooi meegenomen. Nog een voordeel van tweedehandskleding is de ecologische impact. De natuur profiteert mee. Handig, toch?

Zoek een stockverkoop

Nieuwe kleding tegen een lage prijs kopen, daarvoor moet je een stockverkoop zoeken. Via een stockverkoop maken kledingwinkels plaats voor nieuwe collecties. Bij een groot ‘overschot’ kan je soms gigantische kortingen scoren, tot 70% of meer. Ja, zelfs op merkkledij.

vrouw in de herfst

Verkoop je eigen kleding

Heb je er al aan gedacht om eerst je eigen kleding te verkopen die je niet meer draagt? Het geld dat je hiervoor ontvangt, kan je gebruiken voor een nieuwe shopping spree. Zo wordt je nieuwe kleding net iets goedkoper, en heb je meteen meer plaats in je kleerkast.

bewust puur banner

Koop tijdens de solden

Wintersolden, zomersolden… doorheen het jaar zijn er verschillende uitverkopen. Kledingwinkels lanceren dan allerlei promoties, zoals een procentuele korting of een stuk gratis bij aankoop van twee stukken. Daarnaast zijn er nog specifieke soldendagen, bijvoorbeeld met Black Friday of moederdag. Soms is het dus interessant om je aankoop nog enkele dagen of weken uit te stellen om van deze acties te profiteren.

duurzame materialen voor kleding

Zoek kortingscodes

Vandaag de dag kopen veel dames en heren hun kleding online. Deze webshops hebben meestal een paar actieve kortingscodes. Die krijg je bijvoorbeeld wanneer je jezelf inschrijft voor hun nieuwsbrief. Volg ook de sociale netwerken van het merk, want daar verschijnen ook soms kortingscodes. En vergeet Google niet. Door simpelweg de naam van de webshop op te zoeken in combinatie met het woord ‘korting’ of ‘promotie’ vind je misschien wel een bruikbare code die je wat geld uitspaart.

Koop buiten het seizoen

Tijdens de zomer koopt iedereen korte broeken en kleedjes, terwijl in de winterperiode de warmere kledij volop over de toonbanken gaat. Omdat kleding gevoelig is voor de seizoenen, kan je hieruit profijt halen. Koop bijvoorbeeld je winterjas net na de winter. Je krijgt ongetwijfeld een flinke korting.

naturaplaza superfoods banner