Take a fresh look at your lifestyle.

Sokken in sandalen en andere faux pas die helemaal trendy zijn

Sokken in sandalen en andere faux pas die helemaal trendy zijn

We hebben een lange tijd binnen moeten zitten en ook op de catwalks werd toen maar weinig gelopen. Dat we even moesten wachten op de nieuwste modetrends, is dan ook logisch. Maar intussen lijkt de post-coronamode ten tonele te verschijnen. Na een fout jaar kiezen modebewuste mannen en vrouwen nu voor foute mode. Deze zomer lijkt de faux pas helemaal hip te worden. En ja, sokken in sandalen mogen daarbij niet ontbreken.

single reizen online banner

Sokken in sandalen

Een van de bekendste modefouten is toch wel het dragen van sokken in sandalen. Het werd lange tijd bestempeld als een van de grootste modemissers die we kunnen maken, maar toch lijkt het erop dat die zienswijze doorbroken is.

Steeds meer influencers en beroemdheden durven het aan. Onder meer Sarah Jessica Parker deed het eerder al voor. Natuurlijk moet je niet zomaar de eerste de beste sandalen kiezen en combineren met witte sokken en spierwitte coronabenen.

De sandaal dient bijvoorbeeld klasse uit te stralen. Bovendien moet de kleur van de sok matchen met de sandaal. Een sok met een effen basiskleur is daarbij een must. Vooral gele sokken met gouden sandalen scoren heel goed, hoewel model Kendall Jenner al gespot is met witte sokken in witte sandalen. Je moet het maar durven!

Lelijke schoenen

Er is duidelijk het een en ander aan de hand in schoenenland. Hoge hakken zien we steeds minder verschijnen en lijken te zijn omgeruild door sneakers. Maar het zijn heus niet alleen sneakers die hun weg naar de straatstenen vinden, want ook de zogenaamde ugly shoes zijn helemaal hot.

bewust puur banner

Dit zijn schoenen die doen denken aan de lelijke en lompe schoenen van (groot)vader, compleet met dikke veters en veel te grote zolen. In dezelfde lijn liggen ook de Crocs die helemaal terug lijken te zijn. Nu zijn dergelijke Crocs nooit echt een mode-item geweest en was het altijd een keuze voor comfort, bijvoorbeeld bij opgezette voeten.

Maar vooral generatie Y laat op TikTok zien dat het echt wel stijlvol kan. Met enkele aanpassingen en wat creativiteit kan je er heus wel wat van maken.

Ook de eerder aangehaalde sandalen met sokken lijken perfect in dit plaatje te passen. Kies dan wel voor een exemplaar dat iets minder elegant en bovenal praktisch is. Voorzien van klittenband, enigszins lomp en dus eigenlijk gewoon een sandaal die je vader ook zou kunnen dragen. Het hoeft niet te verbazen dat vooral de sandalen van Birkenstock het momenteel goed doen.

Het vissershoedje is helemaal hip

Een andere comeback-kid is het vissershoedje. Het gaat dan natuurlijk niet om een camouflagevissershoedje zoals dat van Ferry Roseboom, de Nederlandse eigenzinnige organisator van Into the Great Wide Open. Integendeel, het zijn net de vrolijke vissershoedjes met een mooi basismateriaal die het goed doen.

Vrolijk, kleurrijk en happy staan daarbij centraal. Ook gehaakte vissershoedjes worden wel eens de zomertrend genoemd en dit in tijden dat het betere haakwerk toch helemaal passé was. Onder andere model Bella Hadid toonde eerder al hoe schattig en elegant een gehaakt vissershoedje wel kan zijn.

naturaplaza superfoods banner