Take a fresh look at your lifestyle.

Maak kennis met de belangrijkste ringentrends van 2021

Elk jaar zijn er nieuwe trends die zich maar al te graag een weg banen naar je vingers. Ook dit jaar hebben ringen een aantal bijzondere wijzigingen ondergaan. Zo is 2021 duidelijk het jaar van de gouden en de kleurrijke ringen, waarbij zelfs de ringen uit je kindertijd een plaatsje hebben. Maar ook minimalisme is gewoon weer van de partij.

single reizen online banner

Glazen ringen

Een van de nieuwste trends zijn glazen ringen. De trendsetters waren Kylie Jenner en Gigi Hadid die er voor het eerst mee verschenen. Dergelijke glazen ringen hoeven allesbehalve saai te zijn.

Met gekleurd glas brengt het wat extra kleur in de outfit, niet toevallig in een jaar dat sieraden weer wat meer kleur mogen hebben en zich niet laten beperken tot goud of zilver. De glazen ringen mogen dus zeker speels zijn, daar is dit jaar helemaal niks mis mee. Onder meer KEANE brengt dergelijke handgeblazen glazen ringen op de markt.

In feite zijn deze glazen ringen helemaal niet zo innovatief. Ze werden zelfs al in het oude Egypte gedragen. Toen werd glas wel vaker als een verfijnd materiaal gezien. Het waren dan ook vooral welgestelden die kozen voor glazen sieraden, vaak in combinatie met edelmetalen en kostbare steensoorten.

In het verleden inspireerde het onder meer Loulou de la Falaise en Yves Saint Laurent. Het waren echte pioniers en hierdoor zijn er ook wel wat vintage-exemplaren te scoren.

Ringen uit je kindertijd

Ringen uit je kindertijdDat de glazen ringen vaak nogal opvallende kleuren hebben, heeft dan weer te maken met een andere trend. Wereldsterren als Bella Hadid en Dua Lipa bewezen al dat het tijd is om de kleurrijke ringen uit je kindertijd opnieuw rond je vinger te schuiven.

bewust puur banner

Plastic, hars of klei kunnen daarbij allemaal door de beugel, op voorwaarde dat het niet te sober is. Het is ook perfect toegestaan om meerdere ringen aan een vinger te dragen. Wie gaat je stoppen, want het is toch het jaar van de faux pas?

Heb je geen geschikte ring uit je kindertijd meer liggen? Dan heeft bijna elk modemerk wel een aantal kinderlijke ringen. Onder meer het Spaanse merk La Manso is een aanrader. De prijzen blijven er netjes onder de 100 euro en bovendien zijn de ringen gemaakt van gerecycled plastic. Met een van hun chunky exemplaren zal je gegarandeerd scoren op TikTok.

Minimalistische ringen

Hoewel dit seizoen statementoorbellen en grote sieraden het goed doen, zijn ook minimalistische sieraden niet meer weg te denken. Onder meer Gigi Hadid heeft al verschillende keren getoond hoe je ze stijlvol kan dragen.

Ook de eerder eenvoudige ringen, zonder al te veel franjes en in eenvoudig goud of zilver, doen het goed. Je kan ze onder meer kopen via de website ring | Lucardi. Je combineert ze met een basic outfit met chique kleuren die goed combineren.

Vooral camel doet het goed, bijvoorbeeld door het contrasterend te dragen in combinatie met wit of zwart. Kortom: de stijl zoals onder meer Sara Crampton het creëert, maar er zijn natuurlijk nog heel wat andere inspiratiebronnen op Instagram te vinden.

naturaplaza superfoods banner