Take a fresh look at your lifestyle.

Kiezen van de juiste fiets

Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste fiets?

 

single reizen online banner

Steeds meer mensen ontdekken fietsen als nieuwe hobby of sport. En steeds meer mensen boeken een fietsvakantie Nederland of fietsvakantie Duitsland.

Fietsen en corona

Zeker ten tijde van corona en alle bijbehorende maatregelen is fietsen een heerlijke sport om aan je conditie te werken en ook in de frisse lucht te zijn. Natuurlijk kun je ook gaan fietsen op een oudere fiets, maar zeker als je serieus aan de slag wilt gaan, dan is het beter om een nieuwe fiets te kopen. Zeker bij een 7 of 14 daagse fietsvakantie waar jij je eigen bagage vervoert. Daarom ook aandacht voor de juiste fietsendrager. Op deze manier verklein je de kans op blessures en pech onderweg. Maar waar let je op bij het kopen van een fiets en de juiste fietsendrager? Wij geven je in dit artikel tips. Ook over de ideale fietsvakantie.

 

Wel of geen motortje?

De elektrische fiets heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. De eerste keuze die je moet maken bij het kiezen van een nieuwe toerfiets is dan ook of je kiest voor een standaard fiets of een elektrische fiets.

Het voordeel van een elektrische fiets is dat trappen veel makkelijker gaat waardoor je verder en sneller kunt fietsen. Er hangt echter wel een prijskaartje aan waardoor de fiets meteen ook gevoeliger is voor diefstal en bovendien moet je wel de accu opladen na gebruik.

 

Hoeveel versnellingen?

Kies je voor een standaardfiets? Dan kun je het alsnog makkelijker voor jezelf maken door een fiets te kiezen met meer versnellingen. Het aantal versnellingen waar je uit kunt kiezen varieert van 7 tot 27. Hoe meer versnellingen, hoe verfijnder je de zwaarte van het trappen kunt afstellen en hoe makkelijker je het voor jezelf kunt maken.

bewust puur banner

 

De framemaat

Het kiezen van de juiste framemaat van je fiets is erg belangrijk. Een te grote of te kleine framemaat kan namelijk leiden tot blessures, zeker als je lange afstanden gaat fietsen. De framematen van damesfietsen lopen meestal van 51 tot 61 cm en voor herenfietsen van 54 tot 66 cm. Daarnaast is het natuurlijk ook nog mogelijk om je zadel in hoogte te verstellen.

 

De juiste banden

Een essentieel onderdeel van je fiets zijn de banden. Fietsbanden zijn er in allerlei soorten en maten. Kijk dus goed naar de kwaliteit van de banden die op de fiets zitten. Hoe ziet de buitenband er uit? Is het een anti-lek band of een standaard band? Heeft deze een standaard breedte of is deze extra breed?

 

Zadel

Nog een laatste tip bij het kiezen van een fiets; kies voor het juiste zadel! Als je de komende tijd flink gaat fietsen, dan ga je heel wat uren op het zadel doorbrengen. Zorg dan ook dat je fiets een zadel heeft dat voor jou comfortabel is. Heb je een fiets op het oog, maar ben je niet blij met het zadel wat er op zit? Vraag dan of dit vervangen kan worden, vaak is dit gratis mogelijk of tegen een geringe meerprijs.

 

naturaplaza superfoods banner