Take a fresh look at your lifestyle.

Makkelijker afvallen met deze Apps

Tegenwoordig zijn er heel veel gratis hulpmiddelen verkrijgbaar. Van online sporten via YouTube tot gratis apps om calorieën mee te tellen. Gezond en verantwoord afvallen hoeft niet vervelend te zijn.

single reizen online banner

Deze drie apps geven je een steuntje in de rug. Zo krijg je inzicht in je eetgewoontes en helpen de apps je bij het maken van de juiste keuzes.

 

Eetgewoontes inzichtelijk maken met MyFitnessPal

Als je wilt afvallen moet je minder calorieën binnenkrijgen dan je verbrandt. Dit lijkt zo makkelijk, maar dit vereist veel inzicht. Je wilt niet alleen voedingsmiddelen eten met weinig calorieën.

Deze moeten ook veel voedingswaarde hebben en bijvoorbeeld genoeg eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels bevatten. MyFitnessPal laat je jouw inname en verbruik bijhouden, doordat je na iedere maaltijd of snack invult wat je hebt gegeten. Veel producten, zoals bijvoorbeeld een bakje yoghurt met muesli, herkent de app meteen. Je krijgt te zien hoeveel je die dag nog wilt eten als het bijvoorbeeld jouw doel is om vijf kilo af te vallen.

Ook houdt de app bij hoeveel je op een dag verbrandt. Vul in welke sport je hebt gedaan en hoelang. Hierdoor gaat aantal calorieën dat je die dag nog mag eten omhoog. Omdat je deze app waarschijnlijk ook veel gebruikt als je van huis bent, valt sim only vergelijken aan te raden. Jij kiest dan voor een datapakket dat past bij jouw verbruik en wensen en betaald hier de beste prijs voor.

 

bewust puur banner

Meer bewegen met RunKeeper

Is hardlopen jouw sport? Dan helpt RunKeeper je om af te vallen. Er is maar weinig nodig om van start te gaan: een paar hardloopschoenen en de juiste outfit. Het prettige van hardlopen is dat het makkelijk even tussendoor kan en dat je hier veel calorieën mee verbrandt.

Maak bijvoorbeeld een half uurtje vrij voor of na je werk om zo’n 300 calorieën te verbranden. RunKeeper motiveert je om iedere keer weer wat verder of sneller te gaan. Je ziet na afloop van jouw training hoe lang je hebt gerend, hoeveel kilometer je hebt afgelegd, hoeveel calorieën je hierbij hebt verbrand en de gemiddelde snelheid.

Wandelen en fietsen kun je ook tracken met de app. De app is gratis maar als je gebruik wilt maken van een hardloopschema moet je hiervoor betalen.

 

Gezonde recepten: Afvallen met Nederland

Afvallen met Nederland is een handige dieet app vol met gezonde recepten. Hiermee kun je volgens de makers een kilo per week afvallen zonder hongergevoel. Stel een dieet op maat samen en download praktische e-books die je helpen om jouw streefgewicht te bereiken.

Ook vind je in de apps handige video’s die je meer informatie geven over voeding. ​Deze dieetapp richt zich op een koolhydraatarm dieet.

naturaplaza superfoods banner