Take a fresh look at your lifestyle.

Zo kun je wittere tanden krijgen!

Zo kun je wittere tanden krijgen

Als je op het moment niet al te blij bent met je gebit dan zou je natuurlijk diverse stappen kunnen ondernemen om je tanden te verbeteren. Hierdoor zal je zelfvertrouwen waarschijnlijk direct ook een stuk verbeteren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen zich schamen voor hun gebit. Gelukkig kan dit probleem dus opgelost worden. Zo zou je je tanden kunnen bleken, maar dit hoeft niet beslist. Het is namelijk ook zeker mogelijk om wittere tanden te krijgen door gewoon een paar tips in te zetten. In dit artikel worden een paar van die tips genoemd.

single reizen online banner

 

Eet wit voedsel

Zo is het onder andere verstandig om wit voedsel te eten als je wittere tanden wilt krijgen. In dit soort eten zitten namelijk geen tot weinig kleurstoffen, wat ervoor zorgt dat de kans kleiner is dat er vergeling van je tanden optreedt.

Dit zal juist zorgen voor de gelere tanden, dus dat moet je zien te voorkomen. De regel op dit gebied is dan ook het volgende: Hoe witter het voedsel is, hoe witter je tanden zullen zijn. Het is dus verstandig om zoveel mogelijk wit voedsel te eten, waarbij je onder andere kunt denken aan rijst, bloemkool, kip en melk.

Daarnaast is er ook veel eten dat je juist zoveel mogelijk moet vermijden, zoals bessen, wijn, koffie, rode bieten en paprika.

 

Drink een glas water na een glas wijn

Het is dus beter om helemaal geen wijn meer te drinken als je graag wittere tanden wilt. Kun je die heerlijke rode of witte wijn toch niet laten staan? Nou, dan is het alsnog beter om wel degelijk de fles rode wijn aan een ander te geven.

Dit is namelijk de nummer 1 veroorzaker van gele tanden. Witte wijn is net iets minder slecht voor je tanden. Als je alsnog graag een heerlijke Pinot Noir wilt drinken omdat je de rode wijn gewoon echt te lekker vindt om te laten staan dan is het slim om na elke glas wijn een glas water te drinken.

bewust puur banner

Door dit te doen zul je het risico op vlekken beperken. Het water zal namelijk de kleurstoffen en tannines wegspoelen.

 

Eet kaas

Zit je op een terras een glaasje rode wijn te drinken? Neem naast een glas water dan direct ook een kaasplankje. Hier staat de wetenschap namelijk zeker achter, doordat kaas een paar voordelen heeft voor je tanden.

Zo bevat het veel calcium, wat goed is voor je tandbeen. Daarnaast zullen je tanden ook sterker worden door kaas te eten, terwijl kaas ook een natuurlijke schoonmaker is. Dit komt door de structuur van deze lekkernij, wat er eigenlijk voor zorgt dat je door kaas te eten je tanden schoon en wit zult eten.

Hier zit nog wel wat informatie achter. Zo is de normale zuurgraad in je mond circa 8. Deze pH waarde zal verlaagd worden door zuren en suikers, waardoor het tandglazuur opgelost of beschadigd kan worden. Door kaas te eten zul je meer speeksel produceren en zal de zuurgraad in je mond geneutraliseerd worden, wat je tandglazuur dus beschermt.

 

Spoelen met kokosolie

Daarnaast kan het ook slim zijn om je mond te spoelen met kokosolie, dit is namelijk de perfecte bescherming tegen vlekken. Zo lang mogelijk moet je proberen om je mond te spoelen met dit drankje, het beste is namelijk om dit vijftien minuten lang te doen.

Kokosolie zal helpen om het tandplak te verwijderen, terwijl het er ook voor zorgt dat vlekken helemaal geen kans krijgen. Er zitten bovendien allerlei natuurlijke bacteriën in kokosolie. Hierdoor zal het spoelen met dit drankje direct ook je mond beschermen.

naturaplaza superfoods banner