Take a fresh look at your lifestyle.

Creatieve manieren om lang te leven met hartziekten

Hartproblemen, zoals een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten komen in de regel meer op de voorgrond op het ogenblik dat je hart zich aan gaat passen aan het ouder worden.

single reizen online banner

Het goede nieuws is echter dat je zelf een heleboel kunt doen om deze omstandigheden in de hand te houden en in bepaalde gevallen zelfs deze om te keren door enkele veranderingen in je levensstijl aan te brengen.

Hieronder hebben we een aantal creatieve manieren voor je opgesomd die je kunt doen om zowel je conditie te helpen verbeteren als je meer energie te geven zodat je je beter zult gaan voelen en langer zou kunnen leven.

Schakel de hulp van een personal trainer in

Je hart is een spier en deze heeft dan ook zijn eigen training nodig, als je tenminste niet wilt dat je hart zwak en slap wordt. Aan de slag gaan door middel van sporten, in het bijzonder wanneer je op dit moment niet echt in goede conditie bent, kan zowel geestelijk als lichamelijk echter vaak een uitdaging zijn.

Overigens is het absoluut aan te4 raden om voordat je een personal trainer in de arm gaat nemen, eerst met je huisarts of behandeld arts gaat praten om zo specifieke richtlijnen te krijgen voor de mate waarin je je in mag spannen en op welke manier je de tekenen van overbelasting kunt herkennen.

Pas dan kun je naar een sportschool gaan waar een personal trainer je kan helpen. Door je te leren hoe je trainingen en oefeningen op de juiste manier uit dient te voeren, zal deze persoon je immers helpen bij het succesvol behalen van je doelen.

Schakel een erkende diëtist of voedingsdeskundige in

Je zult waarschijnlijk maar één of twee consulten bij een diëtist nodig hebben om te weten te komen wat je het beste dieet is, wat je moet eten en wat de reden daarvoor precies is. Om het meeste uit een dergelijk consult te kunnen halen, neem je een registratie van twee of drie dagen uit een voedseldagboek mee.

Een voedseldagboek is gewoon een verslag van alles wat je eet of drinkt op een bepaalde dag, maar ook van de momenten waarop je iets hebt gegeten of gedronken en de hoeveelheden van alles wat je binnen hebt gekregen.

Dit zal de voedingsdeskundige immers enorm helpen om een programma op te stellen dat helemaal aan is gepast aan jouw manier van leven.

Verban je “gevaarlijk” voedsel uit je leven

Ieder mens heeft bepaald “gevaarlijk” voedsel waar hij, of zij, van tijd tot tijd van kan genieten. Wellicht dat je een heus koekjesmonster bent, of juist wakker gemaakt mag worden voor ijs, chips of snoep.

Op het moment dat je de verleiding niet kunt weerstaan, dan dien je deze voedingsmiddelen volledig uit je huis, maar je auto en je werkplek, te verbannen en zo te voorkomen dat regelmatig kunt eten.

Probeer geregeld wat te ontspannen

Stress en spanningen zullen ervoor zorgen dat je bloedvaten zich gaan vernauwen en dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je hart meer moeite moet doen om bloed door je lichaam te pompen.

Door meer te ontspannen, en dus de gebeurtenissen van de dag over je heen te laten komen en geregeld een ontspannen ademhaling erop na te houden, zal je lichaam daar zeker wel bij varen.

Op momenten dat je iets je dwars zit, dan dien je te proberen om het grote geheel in gedachten te houden door jezelf de vraag te stellen: zal deze stressfactor er over vijf jaar uitkomen. Als dat het geval is, zul je je dat waarschijnlijk niet eens meer kunnen herinneren.

Glimlachen

Lachen doet allerlei goeds voor je lichaam. Je kunt je lichaam en geest eigenlijk verleiden om gelukkig te zijn door te glimlachen.

bewust puur banner

Zet een glimlach op uw gezicht terwijl u in de rij staat, rijdt of e-mails schrijft: u zult versteld staan ​​van de verandering. Oefen door te glimlachen telkens wanneer je naar een klok kijkt. Dit zal honderden glimlachen toevoegen aan uw dag!

Leer gezond koken

Heb je je wellicht ook al eens verbaasd over restaurants wanneer je, ongeacht welk van de talloze gerechten je ook bestelt, deze altijd al binnen een paar minuten later heerlijk warm op je tafel worden gezet.

Het lijkt weliswaar een wonder, maar niets is minder waar: de ware oorzaak is namelijk boter en andere vetten. Restaurants maken namelijk veel gebruik van vetten en boter om de wat minder goede ingrediënten, tijdens de opwarming en andere ongezonde bereidingswijzen te kunnen verdoezelen.

Door thuis gezond te leren koken en eten, kun je dan ook een betere controle krijgen over de voeding die je binnenkrijgt. Het zal zeker de moeite lonen wanneer je niet alleen verse ingrediënten gaat gebruiken, maar ook nog eens kooklessen neemt om gezonde maaltijden op tafel te kunnen zetten.

Bewaken en registreren van gegevens

Het bij de hand houden van belangrijke informatie kan je artsen helpen bij het plannen van de beste medische zorg die aansluit bij je individuele situatie. Zo kun je bijvoorbeeld je bloeddruk elke week opmeten en de resultaten registreren op een manier die voor jou het meest makkelijk en toegankelijk zal zijn.

Het is eveneens aan te raden om ook je cholesterol elke paar maanden te laten onderzoeken. Door op de hoogte te blijven van je medische informatie en te weten welke medicijnen je gebruikt, welke artsen je behandelen en wat je medische doelen zijn, zal je leven absoluut kunnen verlengen omdat zo alle zorgverleners gemakkelijk op de hoogte gebracht kunnen worden van je individuele situatie op een bepaald moment.

Neem je medicijnen zoals deze zijn voorgeschreven

Op het ogenblik dat een arts je medicijnen voor heeft geschreven, dan dien je deze in te nemen zoals dat hoort. Het is dan ook zaak om goed na te gaan wat je moet doen om te voldoen aan de voorschriften van de arts.

Dat wil zeggen dat je op de juiste momenten je medicatie inneemt en de adviezen strikt opvolgt. Er zijn echt heel goede medicijnen op de markt die miljoenen mensen hebben geholpen om hartaanvallen en andere problemen te voorkomen.

Door je strikt aan de voorschriften te houden als je medicijnen gebruikt, zal dat zeker bij kunnen dragen aan een langer leven.

Zorg goed voor je relaties

Mensen die te maken hebben met gezondheidsproblemen zijn beter af wanneer ze een sterke sociale band met allerlei mensen op hebben weten te bouwen.

Je partner, vrienden of familieleden kunnen er immers voor je zijn en je helpen bij het overwinnen van allerlei uitdagingen, eventuele veranderingen in je leefstijl die aangebracht moeten worden en je helpen op momenten dat je ziek bent.

Bovendien is er aangetoond dat het hebben van hechte relaties je kan helpen om spanningen en stress te verminderen en de genezing te verbeteren. Je doet er dan ook goed aan om een ​​tweede huwelijksreis te maken, op een vistrip te gaan met een maatje of een ​​dag in de spa te organiseren met iemand die veel voor je betekent.

Vier het leven

Het leven is goed en het is dan ook heel terecht dat je elke vooruitgang viert die je hebt weten te boeken om je gezonder te maken, in plaats van verstrikt te raken in allerlei vaste gewoontes en zijwegen die je dagen ongemerkt zullen verslinden.

Het is immers van groot belang dat je geregeld voldoende tijd vrij weet te maken voor plezierige activiteiten. Dit zal er namelijk ook voor zorgen dat je hart gezond wordt en blijft.

naturaplaza superfoods banner