Take a fresh look at your lifestyle.

Babyzwemmen

Op het moment dat je met je baby wilt gaan zwemmen dan is het verstandig om eerst eens bij een zwembad bij je in de buurt te informeren. Bij heel veel zwembaden wordt namelijk speciaal babyzwemmen georganiseerd.

single reizen online banner

Op een bepaalde dag van de week of tijdens een aantal uren is dan het water van het bad vaak wat aangenamer. Indien je dit zeker wilt weten kun je hier het beste vooraf naar vragen.

Zwembad

Op de dag dat je met je kleintje naar het babyzwemmen gaat is het goed ruim de tijd te nemen om je spullen te pakken en naar het zwembad te gaan. Neem in elke geval warme kleertjes voor je baby mee anders zou de overgang van het warme zwembad naar de koude buitenlucht, en vice versa, weleens te groot kunnen zijn.

Handige tips

  • In het begin kun je het babyzwemmen beter beperken tot een kwartier om het vervolgens langzaam op te bouwen tot ongeveer half uur.
  • Een leuk spelletje voor een baby is het pakken van een speeltje dat je het water hebt gegooid. Hierdoor wordt bovendien de hand-oogcoördinatie geoefend.
  • Blijf zoveel mogelijk met je kleintje in beweging zodat de kans op afkoeling zo gering mogelijk is.
  • Verder dien je altijd je kleintje goed in de gaten te houden, zelfs als er een badmeester of –juf aanwezig is.
  • Voordat je het water in gaat met je baby zorg je ervoor dat er deugdelijke zwembandjes om de armpjes zijn bevestigd. Gebruik in geen geval een zwemband want daar kan je kindje gemakkelijk uitschieten.

Zwembandjes

Vanaf een jaar kan een baby zwembandjes dragen om beide armen. De zwembandjes die om de armpjes van je baby moeten worden gedaan moet je niet te hard opblazen. Hierdoor kan immers de bloedsomloop van de baby hinder ondervinden. De bandjes zitten goed wanneer je een vinger tussen het bandje en de arm van je kindje kunt steken.

bewust puur banner

Deze bandjes doe je meteen na aankomst al aan zodat je er zeker van bent dat er niets kan gebeuren mocht je kleintje onverhoopt te water raken. Wanneer je er een gewoonte van maakt om altijd de zwembandjes om te doen zal het kind later geen scene hierom gaan maken.

Door de ventieltjes van de zwembandjes naar buiten te draaien voorkom je dat je baby zich bezeert hieraan. Op het moment dat je merkt dat je kindje zich fijn voelt in het water kun je alleen maar de bandjes vasthouden wanneer het kleintje gaat drijven.

Zwembandjes om de armen zijn aanzienlijk veiliger dan bijvoorbeeld een zwemband met een rond gat in het midden of een exemplaar dat voorzien is van een zitje. Uit een dergelijke zwemband kan je kindje namelijk gemakkelijk wegglijden of eruit vallen en zich pijn doen.

naturaplaza superfoods banner