Take a fresh look at your lifestyle.

Alles over een poolreis naar Arctisch Canada

Alles over een poolreis naar Arctisch Canada

Wil je een keer wat anders dan zon, zee en strand en wil je graag wat van de wereld zien en ontdekken? Misschien is een poolreis naar Arctisch Canada dan wel de reis voor jou! Dit is een reis naar een extreme omgeving, maar je hebt wel alle luxe die je zou willen tijdens zo’n trip.

single reizen online banner

Je kunt het prachtige besneeuwde landschap van Arctisch Canada ontdekken tijdens een poolreis. Je komt toendra’s tegen zo ver als je kunt zien en ook talloze ijsvlaktes en ijsschotsen tegenkomen. In dit gebied is het mogelijk om walvissen, walrussen, zeehonden, zeevogels en robben te spotten. Daarnaast zijn er ook heel veel ijsberen te zien tijdens deze reis.

Een bijzondere reis terug in de tijd

Door deze poolreis te maken, treed je als het ware in de voetsporen van Franklin die je in 1845 al voorging. Je kunt tijdens je reis de eilanden bezoeken waar de expeditieleden in de barre tijden hebben overwinterd.

Een ander hoogtepunt van de reis is het Foxe Bassin. Hier wonen de Inuit al ruim 4000 jaar en kun je nog de echte traditionele gebruiken bekijken en meemaken. Het is dus echt wel een hele bijzondere reis om te maken en als je van avontuur houdt, is dit echt wel een reis die je op je lijst zou moeten zetten.

Je moet natuurlijk wel goed voorbereid op pad gaan en de juiste kleding meenemen. Laat je hierin vooral goed adviseren door de experts.

Kies voor een bootreis

Mocht je deze reis gaan ondernemen, dan zul je met het vliegtuig naar Toronto vliegen. Van daaruit vlieg je naar Resolute om je Arctische avontuur echt te beginnen. Je start in Canada’s High Arctic en zult daar 4 dagen doorbrengen.

Van daaruit ga je met de boot noordwaarts door de Smith Sound en doet hier ongeveer 2 dagen over. Hier zul je prachtige wilde dieren tegenkomen en onderweg prachtige ijsschotsen tegenkomen. Uiteindelijk kom je uit in Qaanaaq wat in Groenland ligt.

Vervolgens ben je een dag op zee waarna je een aantal dagen langs West Groenland zult varen. In Kangerlussuaq zal de reis eindigen en vlieg je terug naar Toronto. Van daaruit ga je dan weer naar Amsterdam. Het mooiste is om een 18-daagse reis te doen.

De reis van je dromen

Je zult tijdens een poolreis echt je ogen uitkijken. Je zult er hoogstwaarschijnlijk ook de koning van de Arctic tegenkomen, de ijsbeer. Daarnaast zijn er nog veel meer pooldieren te spotten als walvissen, kariboes en poolvossen.

bewust puur banner

Het is zelfs mogelijk om te gaan snorkelen en zo narwallen, walvissen waarbij de slagtand zo’n 3 meter naar voren uitsteekt, kunt bewonderen. Je zou ook een kajaktocht kunnen maken en zo tussen drijvende ijsschotsen door varen.

Er zijn heel veel mooie dingen te beleven in Arctisch Canada en dat maakt de reis het ook echt waard. Laat je goed adviseren over wat je allemaal kunt doen en stel zo de reis van je dromen samen.

Stel je eigen vakantie samen

Er is veel mogelijk als het op de reis en overnachtingen aankomt. Je kunt natuurlijk kiezen om voor een bootreis te gaan waarbij alles al vaststaan, maar je kunt ook een eigen reis samenstellen.

Zo kun je overnachten op het ijs en zelfs kamperen in een tent. De meeste tentenkampen zijn in de buurt van wateren waar de narwallen te spotten zijn. Zo ben je maar een paar meter verwijderd van deze prachtige en machtige beesten. Zoals eerder vermeld kun je op Toronto vliegen en van daaruit vertrekken, maar het is ook mogelijk om in Ottawa te starten.

Van daaruit vlieg je naar Iqaluit en vervolgens naar Pond Inlet. Het laatste gedeelte neem je dan echt traditioneel vervoer namelijk een qamutik van de Inuit.

Een bestemming voor op je bucketlist

Misschien denk je wel kamperen met de temperaturen die daar zijn, mij niet gezien! Denk dan nog eens na, want de tenten waar je in verblijft zijn goed geïsoleerd met dubbele wanden. Je hebt grote ramen en een heerlijk warme kachel.

Dankzij de ramen kun je genieten van de prachtige omgeving terwijl je lekker warm bij de kachel zit. Wat voor reis je ook wilt maken naar dit gebied, er is heel veel mogelijk. Door je wensen en voorkeuren aan te geven bij de reisorganisatie, kun je een reis boeken die helemaal voldoet aan jouw lijstje.

Op deze manier beleef je echt een droomreis naar Arctische Canada en zul je de herinneringen aan deze reis eeuwig koesteren. Deze plek is met recht een bestemming die op menig bucketlist thuishoort!

naturaplaza superfoods banner